RSS

Cinci adevaruri tulburatoare despre Ayahuasca

05 aug.

ayahuasca craiova

Ayahuasca se raspandeste rapid in jurul globului pentru abilitatile sale incredibile de a trata si vindeca depresia, anxietatea, stresul post-traumatic si multe dereglari mentale sau fizice. Acest ceai medicinal sacru din America de Sud ce contine o substanta psihedelica puternica numita N,N-dimetiltriptamina (DMT) induce viziuni intense, introspectie si experiente mistice.

Intreaga experienta ayahuasca dureaza aproximativ 8 ore, deseori fiind acompaniata de varsaturi si ocazional de diaree, ceea ce localnici numesc “la purga” (curatarea). Procesul de purgatie este din punct de vedere medical benefic, pentru ca acesta curata corpul de traumele emotionale, viermi si alti paraziti.

Iata cinci adevaruri tulburatoare despre ayahausca:

  1. Cercetarile indica faptul ca ayahuasca are calitati amti-depresive.

Testele de sange facute persoanelor care au consumat ayahuasca pe termen lung au relevat o densitate crescuta de receptori de serotonina fata de cei care nu consuma ayahuasca. Trebuie mentionat ca intreaga clasa SSRI de anti-depresive (Prozac, Zoloft, Paxil etc.) reduce densitatea de receptori de serotonina odata cu folosirea, in timp, ceea ce poate duce la depresie cronica. Ayahuasca nici nu da dependenta, nu este neurotoxica sau otravitoare pentru tesutul nervos precum cel al creierului, sau al sirei spinarii, in niciun fel.

  1. Dintre cele aproape 40.000 de specii de plante din Amazon, indienii au stiut cumva sa amestece doua plante in mod exact numai doua plante pentru a face potiunea vindecatoare: liana ayahuasca (Banisteriopsis caapi) si frunze de la tufisul Psychotria viridis.

Ayahuasca contine substantele chimice cunoscute sub numele de inhibitori monoaminooxidaze (MAOI) ce permit corpului sa absoarba DMT-ul din frunze. Fara MAOI, DMT-ul ar fi distrus de catre monoaminooxidaza din intestine si atunci nu ar fi resimtit niciun afect al DMT-ului. Nativii indieni, care folosesc aceasta reteta de sute de ani, spun ca plantele le-au aratat cum sa faca ayahuasca.

  1. Turismul ayahuasca creste pe masura ce cautatori din intreaga lume calatoresc catre Amazon pentru vindecare.

In America Centrala si de Sud este legala si exista deja multe centre pentru retragere si eco-sate dedicate turismului si vindecarii cu ayahuasca.

  1. Din ce in ce mai multi veterani incearca ayahuasca, vindecandu-si sindromul stresului post-traumatic

Ayahuasca este recunoscuta pentru ca isi trimite consumatorii intr-o stare asemanatoare visului in care amintirile traumatice din subconstient sunt deblocate. Amintirile sunt reprocesate, detasate de frica si emotii negative, facand in acest fel ayahuasca un tratament viabil pentru sindromul stresului post-traumatic, pentru anxietate si depresie.

  1. Doua religii majore folosesc ayahuasca regulat ca o imparatasanie care, spun ei ca ii conecteaza cu Dumnezeu: Santo Daime si Uniao De Vegetal.

Amandoua grupurile religioase au castigat procese impotriva statului SUA si au castigat dreptul de a folosi ayahuasca pe pamant american.

sursa: http://noulpamant.ro/http://themindunleashed.org/2014/07/five-mind-blowing-facts-ayahuasca.html

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000008am 032000000am, AM8000000Miercuri în Terapii complementare

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: