RSS

Bancheri versus spargatori sau despre arta managementului

27 apr.

spargatori

1. La spargerea unei banci, participa doi spargatori. Primul striga: „Nu misca nimeni! Tineti cont: banii sunt ai altora, viata este a voastra.” Toata lumea din banca s-a intins pe podea, in liniste.
Asta se numeste „Schimbarea Modului de Gindire “

2. O tipa se intinde provocator pe masa din fata ei, incercand sa atraga atentia. Spargatorul i se adreseaza: „Va rugam sa fiti civilizata! Acesta este un jaf, nu un viol!”. Asta se numeste „Profesionalism – Concentreaza-te doar pe ceea ce stii sa faci”.

3. Cand s-au intors de la seif, spargatorul cel tinar (cu studii MBA) i-a spus hotului mai batran (care avea doar studii primare) „Hai sa numaram cati bani am furat!”.
Hotul batran ii raspunde: „De ce sa pierdem noi atata timp si sa ne prinda, cand putem sa aflam diseara, de la stiri, cati bani lipsesc din banca.”
Asta se numeste: „Experienta – In zilele noastre experienta este mult mai importanta decit calificarile de pe hartie”.

4. Imediat dupa ce hotii au parasit banca, directorul i-a ordonat casierului sa cheme repede politia. Casierul dupa ce se gandi o secunda ii raspunse: „Domnule Director, nu e mai bine sa punem 5 mil de euro deoparte si sa spunem ca i-au furat hotii?” Asta se numeste: „Trasformarea amenintarilor in oportunitati  sau a intoarce o situatie defavorabila in avantajul tau”.

5. Casierul zimbind: „Ar fi minunat sa avem cate o spargere in fiecare luna!” Asta se numeste „Oportunitate – Fericirea este cea mai importanta.”

6. Seara la stiri se anunta ca doi hoti au intrat intr-o banca si au dat o spargere de 100 mil. euro. Hotii au inceput sa numere banii de mai multe ori si nu le ieseau decit 20 de milioane. Furiosi au inceput sa injure: „- Noi am facut planuri, am riscat ani grei de inchisoare sau poate chiar viata si directorul s-a ales cu 80 de mil, cat ai bate din palme?!?” Asta se numeste „Stiinta manageriala – Cunoasterea este mai valoroasa decat aurul!”

7. Directorul bancii este fericit si zambitor, ca pierderile lui de la bursa de valori sunt acum acoperite de acest jaf. Plus ca i-au iesit si cateva milioane bune bani de buzunar.
Iar banca este pe profit. Asta se numeste „Arta managementului – Curajul de a-ti asuma riscuri!”

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000004am 025000000am, AM4000000Luni în Bancuri "terapeutice"

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: