RSS

Papa a recunoscut sufletul la animale

17 nov.

animalele-impart-cu-noi-privilegiul-de-a-avea-sufl_a0b8dca9718084

Dacă unii contestă existenţa sufletului la animale, invocând anumite dogme religioase sau ignorând pur şi simplu bucuria apropierii de aceste vietăţi, parte integrantă a aceleiaşi Creaţii, Bunul Papă Ioan Paul al II-lea era de altă părere. Într-o predică susţinută la Vatican în 1990, Papa a vorbit despre „suflarea de viaţă” dată de Dumnezeu animalelor. Vorbele înaltului prelat catolic au aprins dispute printre clerici.

„Când Papa a afirmat că şi animalele posedă un suflet şi că oamenii trebuie să iubească şi să se simtă solidari cu fraţii noştri mai mici”, m-am simţit extrem de emoţionat”, spune preotul Mons Canciani, paroh al bisericii romano-catolice San Giovanni dei Fiorentini. Preotul este deja cunoscut în întreaga lume pentru faptul că a deschis uşile bisericii sale pentru enoriaşii care au dorit să fie însoţiţi la slujbele religioase de către prietenii lor patrupezi.

Numai cine nu a trăit experienţa de a avea un animal de companie nu a simţit privirea acestuia încărcată de dragoste necondiţionată, afecţiune, sau cereri disperate de ajutor în momentele când situaţiile de viaţă îi depăşesc posibilitatea de înţelegere.

Sunt nenumărate poveştile despre fidelitatea dovedită de unele animale de companie, fidelitate pornită cu siguranţă din sufletele lor generoase.

Ştiinţa şi ea aduce argumente în favoare existenţei sufletului la animale. Gorila Koko plâge la filmele de dramă, suferind nedisimulat la scenele de despărţire între protagoniştii producţiilor cinematografice.

Alex, papagalul african care a legat o frumoasă prietenie cu „stăpâna”sa, Irene Pepperberger, atunci când a murit în 2007 i-a spus acesteia cu ultimele puteri „Să fi cuminte. Te iubesc.”

Kwibi, o altă gorilă îl recunoaşte după 5 ani pe Damian Aspinall, un bărbat cu care se împrietenise în timpul cât acesta din urmă locuise în Africa.

În 1969, părinţii a doi fraţi gemeni au adoptat un pui de leu pe care l-au crescut pe proprietatea lor din Anglia. După ce leul a atins vârsta maturităţii, el a fost mutat în Africa şi eliberat. La câţiva ani după, cei doi fraţi vizitează Africa şi spre surprinderea tuturor, leu nu numai că-i recunoaşte dar îşi manifestă bucuria de a-i întâlni.

Sunt multe astfel de cazuri care pot dovedi că animalele au sentimente. Câini care au salvat oameni de la moarte, sau care şi-au oferit serviciile fără să aştepte cea mai mică recompensă, sunt atât de des întâlnite. Şi atunci, de ce nu am accepta şi existenţa sufletelor lor.

Şi chiar dacă Ego-ul nostru de oameni ne determină să nu le punem alături de sufletele noastre, pe aceeasi treapta, probabil că si aceste sufleţele nevinovate ne însoţesc ca buni prieteni pentru totdeauna.

Sursa: http://www.privireinviitor.ro/

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 000000011pm 019000000pm, PM11000000Luni în Lumea animalelor

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: