RSS

O chestiune de semnificatie – Recunoaşterea propriei valori

17 nov.

happy

… de Madisyn Taylor

Schimbă-ţi modul de gândire! Fii convins că viaţa are importanţă şi tu eşti de nepreţuit!

 

 

 

Uneori, cădem cu uşurinţă în mrejele iluziei conform căreia suntem insignifianţi, lipsiţi de valoare. Poate că vedem corporaţii sau instituţii de mari proporţii, celebrităţi sau oameni de succes, în comunitatea noastră, şi ne comparăm cu aceştia, gândindu-ne că notorietatea sau puterea acestora, în planul material, confirmă lipsa de importanţă a existenţelor noastre. Totuşi, nimic nu este mai departe de adevăr. Absolut fiecare dintre noi are valoare — o valoare colosală. Însăşi existenţa noastră influenţează nenumăraţi oameni, în felurite moduri. Şi, întrucât fiecare dintre noi constituie, în esenţă, un microcosmos, înlăuntrul unui Univers vast, experienţele şi trăirile noastre afectează Viaţa, în totalitatea ei, dincolo de orice închipuire. Pur şi simplu, lumea însăşi nu ar exista sub forma ei actuală, dacă tu sau oricare dintre noi nu am vieţui în ea.
Eşti, probabil, conştient că, la un anumit nivel, nutreşti convingerea conform căreia existenţa ta nu are însemnătate. În cazul în care rezonezi cu acest mod de gândire, poate că a venit timpul să explorezi cauzele profunde. S-ar putea să îţi fi format, încă din copilărie, un sistem de gândire bazat pe autorespingere şi autodesconsiderare, pentru a te proteja sau pentru a pricepe ori, mai degrabă, a conferi propriul tău înţeles unor situaţii neclare. Este posibil să nu ţi se fi acordat suficientă atenţie şi ai decis, prin urmare, că ceva nu este în regulă cu tine, şi nu cu sfera de atenţie a oamenilor din preajmă. Petrece un timp, scrutând de unde au răsărit aceste sentimente de insignifianţă şi chibzuieşte ce schimbări ai putea aduce în viaţa ta şi în simţămintele tale!
Chiar şi numai această credinţă în propria lipsă de valoare te-ar putea limita şi ar putea avea un impact negativ asupra existenţei tale. Atunci când îţi transformi percepţia şi viziunea, cu privire la posibilitatea şi capacităţile tale de a-ţi înfrumuseţa viaţa şi de a produce o schimbare semnificativă în lume, vei regăsi aspecte minunate din fiinţa ta, ce au fost învăluite în uitare. Vei descoperi, de asemenea, noi şi fascinante aspecte, a căror existenţă nici măcar nu o bănuiai. Conştientizarea gradului înalt de importanţă al propriei existenţe aduce, totodată, cu sine, darul unor noi surse de energie vitală şi al reînnoirii sentimentului de conexiune cu toată lumea.

Sursa: mail editura FOR YOU

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 000000011pm 018000000pm, PM11000000Luni în Think about!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: