RSS

A apărut o carte despre sufletul animalelor

17 nov.

652x450_083935-sufletul-animalelor-cauza-de-proces-in-sua

„Ce se întâmplă cu animalele după ce mor?” Este întrebarea la care încearcă să răspundă Ptolemy Tompkins în cartea The Divine Life of Animals.

Tompkins investighează în cartea sa diverse credinţe şi filosofii, în încercarea de a găsi răspunsuri cu privire la viaţa de după moarte a animalelor. Autorul a declarat pentru CNN că, în perioada în care a lucrat la publicaţia Guideposts, a primit numeroase scrisori în care era întrebat despre acest subiect. Persoane ataşate de un animal de casă, devastate de pierderea acestuia, doreau să le spună cineva că, într-o zi, îşi vor revedea căţelul sau pisica favorită.

Tompkins atrage atenţia că studiul Bibliei îi poate conduce pe cititori la concluzia că autorii biblici au arătat respect faţă lumea animală. Opinia sa este că, dacă Dumnezeu va restaura fiinţa umană şi natura, va readuce la viaţă şi animalele.

În finalul cărţii, autorul îşi exprimă convingerea că şi animalele merg după moarte în Rai. Aduce ca argumente faptul că, încă din primele secole ale lumii creştine, teologi precum Origen şi-au exprimat opinia că şi animalele au un suflet care merge la cer. Opiniile creştinilor sunt îmbinate, în cartea sa, cu acelea ale budiştilor şi musulmanilor. Tompkins citează diverse persoane care au pretins că au văzut sufletele animalelor decedate.

Biblia nu conţine însă afirmaţii atât de categorice despre soarta animalelor după moarte. Autorul cărţii Eclesiastul scrie: „Totul merge în acelaşi loc, totul a fost făcut din ţărână şi totul se întoarce în ţărână. Cine poate şti dacă sufletul omului merge sus, iar sufletul animalelor se coboară sub pământ?” (Eclesiastul 3:20, 21).

Sursa: http://semneletimpului.ro/

 

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 000000011pm 007000000pm, PM11000000Luni în Lumea animalelor

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: