RSS

Interviu cu Jasmuheen pentru ziarul InfoPotok din Rusia, 2013

12 sept.

Jasmuheen

Cum s-a intamplat, ca ai inceput sa traiesti cu prana?

Accidental, nu in mod constient, nu am intentionat asta niciodata. Interesul meu in viata era doar sa fiu cea mai buna versiune a unei fiinte omenesti, care puteam eu sa fiu. Pentru a face asta trebuia sa meditez, sa aflu cine eram cu adevarat. Acesta a fost darul pe care mi l-au adus meditatia, faptul ca eram senzitiva si vegetariana si in plus faptul ca traisem timp de aproximativ 20 de ani o viata de lucrare constienta. Aceasta capacitate de a ma hrani astfel a fost un dar care a venit din partea stilului meu de viata. Nu am cautat acest dar si, daca cineva mi-ar fi spus ca acest lucru avea sa se intample, m-as fi gandit: Nu, nu pentru mine. E prea extrem. Dar cred ca uneori darurile cele mai bune vin atunci cand nu le cauti.

Am trecut, in anul 1993, printr-o initiere spirituala, despre care vorbesc in cartea A trai cu Lumina dar, dupa aceea nu am avut nici un fel de asteptari in legatura cu a renunta la hrana fizica. A fost doar un produs secundar al acelei initieri. S-a intamplat datorita modului in care imi traiam viata, la momentul respectiv. Asa ca a fost usor sa alunec in aceasta directie. Datorita initierii, energia din sistemul meu s-a schimbat in asa fel, incat nu am mai avut nevoie de hrana fizica. Asa ca nu am cautat aceasta realitate, ea s-a intamplat, pur si simplu, ca un efect secundar al stilului de viata si al initierii.

Si pentru mine a fost un pic socant! Am inteles, dintr-o data, ca nu mai imi era foame. Mi-am pierdut pofta de mancare. Nu imi era foame din punct de vedere fizic, emotional, mental si spiritual, deoarece frecventa mea ajunsese intr-un punct in care toate acestea, pur si simplu, disparusera.

Cat de mult bei sau manaci acum? Am citit ca uneori mananci ceva de gen ciocolata. Cum e acum?

Nu mai mananc ciocolata acum, dar in primii ani simteam inca nevoia gustului de ciocolata. Asa ca, timp de cativa ani, am mancat o bucata de ciocolata, odata pe luna, pentru ca imi placea. Si apoi am renuntat, pur si simplu. Nu ma mai intereseaza ciocolata.

Zilele astea imi place apa cu lamaie. Beau numai un pahar de apa cu suc de lamaie pe zi. Si asta imi place, e placut, mai ales atunci cand calatoresc. Acasa, uneori sunt mai flexibila si pot sa mananc din cand in cand fructe, in special impreuna cu nepotii mei.

Acum mai am si perioade mai lungi, in fiecare an, in care nu consum nici un fel de lichide, este ceva ce imi place din ce in ce mai mult. Este cu adevarat extraordinar ce pot face corpurile noastre, atunci cand sunt acordate la anumite canale. Sa te hranesti si sa te hidratezi dinauntru spre afara, in loc de din afara spre inauntru, prin intermediul surselor obisnuite de hrana fizica si lichide este o experienta incredibila. Cu toate acestea, pentru mine, este vorba si despre a fi flexibila, deoarece calatoria pentru noi toti insemna, in primul rand, liberatea de alege.

Cum poate ajunge o persoana la hranirea cu prana, fara sa isi afecteze sanatatea? Am citit ca daca cineva procedeaza in mod gresit, atunci..

…moare? Patru oameni din intreaga lume au murit in conditiile acestui proces si mie asta nu-mi place. Unii spun ca pentru acei oameni venise vremea sa moara. Poate ca e adevarat, dar nu-mi place, asa ca, incepand cu anii ’90, cand a murit prima persoana, ce am facut noi a fost sa dezvoltam un sistem sigur. Ce ii impartasim astazi lumii, sunt metode sigure de a dirija corpul fizic catre aceasta capacitate.

In acelasi timp, acest lucru nu reprezinta ceva ce oamenii decid, de obicei, sa faca, este ceva ce sunt programati sa faca, sunt nascuti sa o faca. Noi aducem acum o noua cale de evolutie, o cale de a te hrani care este mai buna pentru sanatatea noastra, pentru resursele lumii si pentru mediul nostru inconjurator, prin intermediul bransarii la o sursa de hrana pe care o poarta toata lumea in sine, asemenea unui flux de frecventa care este fie puternic, fie slab. Tot ce avem noi de facut este sa invatam cum sa intarim acest flux, astfel incat sa ne poata hrani dinauntru spre afara. Asta e tot. Este vorba depre un stil de viata, despre cum sa-ti petreci timpul.

Daca esti o persoana non-spirituala, va fi foarte dificil, daca nu imposibil, intrucat nu as putea sa imi imaginez ca cineva poate sa faca acest lucru, daca nu este constient de cine esti cu adevarat – cu adevarat, asta insemnand nu mintea, nu corpul, nu ego-ul, pentru ca nu asta suntem noi – si daca crezi ca asta este tot ceea ce esti, atunci, daca nu mai folosesti hrana fizica, mori. E un fapt.

Asa ca, trebuie sa te pregatesti pentru aceasta foarte mult, ai nevoie de un anumit stil de viata, trebuie sa fii activ, sa-ti masori procentul de prana si atunci vei fi in siguranta. Daca procentul tau de prana este 100%, atunci e sigur sa traiesti astfel, dar daca nu este, atunci nu e sigur. Noi ii invatam pe oameni cum sa isi masoare procentajul de prana, deoarece nu vrem sa mai moara cineva, incercand sa faca asta. Asa ca, in mod clar, cheia succesului este din punct de vedere al cercetarilor noastre, stilul de viata, stilul de viata, si iar stilul de viata, plus stapanirea de sine si responsabilitatea fata de sine.

Avem un program cu opt puncte, pe care sugeram ca oamenii sa il foloseasca pentru asi spori forta vitala din corp, pentru a-si spori chi-ul, prana…Asa ca ei isi pierd pofta de mancare in mod natural – apetitul fizic, emotional, mental si spiritual.

Avem o carte tradusa in limba rusa, intitulata „Hrana Zeilor”, o alta carte „Programul Pranic”, care raspunde intrebarilor legate de aceasta tema si ea tradusa in limba rusa. O alta carte, „A fi esenta” tradusa in rusa [si in romana] care poate fi gasita pe site-ul nostru, in care sunt descrise tehnicile pentru masurarea procentajului vostru de prana.

Dar nu uitati ca oamenii au cel mai bun ghid pentru asta, in interiorul lor si ca acesta este natura noastra divina. Daca nu puteti auzi vocea propriei voastre naturi divine, daca nu ati simtit nicodata aceasta energie in meditatii, atunci aceasta cale nu e pentru voi. Aceasta cale, de a te hrani fizic cu prana, este pentru oamenii care traiesc o viata profund conectata spiritual. Nu e o dieta, ci un stil de viata. Si aceasta cunoastere se afla in tiparul vostru divin – fie ca este sau nu pentru voi, iar acest lucru este valabil si pentru felul in care sa o puteti face intr-un mod si la momentul perfect pentru fiecare.

Dupa cum stim, realitatea este diferita pentru multi oameni. Eu cred ca suntem fiinte divine care au o experienta umana, ca ma venit pe Pamant pentru a primi daruri din partea acestei planete si pentru a-i face daruri. Toti am venit sa ne ajutam planeta sa evolueze. Noi aducem sisteme noi de energie, care sunt mai bune pentru mediul inconjurator, aducem un nou sistem de vindecare care e mai bun pentru mediul inconjurator, noi sisteme de educatie, noi sisteme de hranire…Toate vin acum, pentru ca oamenii de pe planeta Pamant vor asta. Este predestinat, aceasta este evolutia.

Dupa cate inteleg, aceasta evolutie este legata de actualizarea din 2012…

Da, acum sistemele se actualizeaza. Mai mult de 90% din oamenii de pe Pamantul nostru vor acum sa traiasca in pace. S-au saturat de razboaie, s-au saturat de violenta, s-au saturat de sisteme politice care nu se ocupa de oameni, s-au saturat de haosul din lume. Cei mai multi oameni nu mai sunt interesati de aceste lucruri, ei nu mai vor sa traiasca asa si dorinta lor pentru o existenta armoniosa determina mari schimbari. Toate sistemele politice se schimba, toate sistemele noastre educationale, economice se schimba. Oamenii spun: Gata, destul. Si asta este ceea ce ce dirijeaza evolutia umana, catre nivele diferite de exprimare. Toate acestea au fost prevazute astfel incat, in cadrul evolutiei noastre, sa ajungem intr-o astfel de etapa.

Cum vezi lumea noastra, a oamenilor, peste 20 de ani?

Fabuloasa. Este fabuloasa acum. Chiar daca unii nu stiu inca sau nu inteleg ca Imparatia Cerurilor este deja aici, Gradina Raiului este deja aici. Sunt doar intr-un alt camp de frecvente, inca nesimtite si nevazute, daca nu ne-am acordat inca la acel canal. Atunci cand avem un stil de viata spiritual, ne acordam la canalul de tip paradis si tot haosul dispare. Acest corp si viata noastra formeaza un sistem energetic care e asemenea unei chitare – poate fi acordat sau dezacordat. Muzica pe care o face poate fi minunata – sau notele pe care le scoate pot fi haotice si lipsite de armonie. Si exista metode de acordare a sistemului energetic uman, astfel incat sa functioneze cu adevarat bine, astfel incat vietile noastre sa fie pline de gratie divina si sa putem pasi, din nou, in Gradina Raiului.

Crezi ca oamenii viitorului nu vor mai avea nevoie de niciun fel de hrana?

Da. Pamantul va deveni mai intai o planeta vegetariana si, in cele din urma, oamenii din viitorul nostru nu vor mai manca deloc, pentru ca se vor hrani in alt mod. Daca vor mai manca hrana fizica, acest lucru se va intampla mult mai rar si numai de placere. Cu totii vor reveni la intelegerea a cine sunt cu adevarat – adica fiinte divine, ce traiesc o experienta umana… Si astfel ne vom elibera de multe limitari omenesti.

Asadar, ne vom intoarce la starea Atlantidei si a Lemuriei?

Ne vom intoarce la ele dar, iarasi, la versiuni mai bune ale acestora, chiar daca civilizatiile Atlantidei si ale Lemuriei au fost civilizatii foarte avansate. Ele au fost in contact deplin cu toate acele sisteme inter-dimensionale, cu fratii si surorile lor, cu fiintele stelare, deoarece multi de acolo erau fiinte stelare din lumi inter-dimensionale, cu adevarat avansate. Multi din Atlantida sau Lemuria au venit din sisteme planetare diferite. Noi doar am uitat, in timp, multe dintre aceste lucruri, deoarece sistemul nostru occidental de educatie nu sustine, in general, acest gen de realitate. Asa ca, acum, aceleasi tehnologii se intorc, amintirea a ceea ce inseamna sa fi liber cu adevarat. Noi intram acum intr-o perioada fabuloasa a istoriei omenesti si vom depasi acele sisteme anterioare, care aveau si ele problemele lor, pentru ca, altminteri, ar fi supravietuit. Toate sistemele evolueaza in functie de inimile, dorintele si mintile oamenilor, precum si in functie de rugaciunile si visele predominate ale acestora.

Asadar, tu crezi ca Kali Yuga se termina…

Da, s-a terminat deja pentru multi oameni, multi oameni nu mai exista in Kali Yuga, multi oameni nu mai exista in dualitate, multi oameni exista intr-un alt tipar al undelor cerebrale si au experiente diferite in aceasta lume. Multi oameni traiesc, acum, vieti pline de gratie divina, datorita schimbarii tiparelor mentale si a vietii de zi cu zi.

Pe parcursul experientei tale ca profesor, te-ai intalnit cu mult scepticism si dezaprobare. Ce simti si ce ai in facut legatura cu asta? Ai ezitat in legatura cu alegerea ta, cu calea ta?

Pentru mine totul este legat de educatie. Nu e vina oamenilor ca nu inteleg ceva, daca nu au fost educati in noua realitate. Asa ca, de fiecare data cand ma confrunt cu scepticism sau furie sau neincredere, simt ca trebuie sa invat sa prezint aceasta informatie noua, intr-un fel mai bun. Asta este tot. Ca trebuie sa ma ajustez si apoi sa pot prezenta aceasta paradigma a posibilului, intr-un mod in care sa poata fi inteleasa de mai multi oameni. Astfel incat, ei sa devina mai putin sceptici.

Avem mai mult de 5000 de oameni in lumea noastra, care au aceasta capacitate si ea este sustinuta divin, deoarece este benefica pentru evolutia umana. Asa ca, lucrarea noastra este aceea de a intelege noi, cat mai bine, acest lucru si de a ne educa, educa, educa. Asta, deoarece educatia indeparteaza ignoranta – si astfel se indeparteaza frica.

Amintiti-va de Galileo! Amintiti-va de acele fiinte care au spus ca Pamantul nu e plat, ca e rotund, ca Soarele nu se roteste in jurul lumii, ci noi ne rotim in jurul Soarelui… Ce au facut cu acesti oameni? I-au ars pe rug, i-au ostracizat, i-au criticat… doar ca eu nu am probleme cu critica.

Atunci cand esti cu adevarat puternic in adevar si ai trait ceva, nici macar o singura celula din fiinta ta nu se indoieste de asta – asa ca nu conteza ce spune cineva, atata timp cat adevarul nu va poate fi luat. Niciodata!

Daca nu este un adevar pentru voi, daca e numai o idee si nu un adevar pe care sa-l fi trait si trait profund, atunci puteti fi usor destabilizati de critica.

Asadar nu ai avut ezitari si, pentru tine, critica este doar o experienta a modului in care te poti educa mai bine?

Educatia este ca si cum ai cultiva o floare… gandeste-te doar la toate etapele. Trebuie sa pregatesti solul, care trebuie sa fie fertil – trebuie sa sadesti samanta, apoi trebuie sa fii sigur ca o uzi. Trebuie sa infloreasca in ritmul ei. Trebuie sa primeasca apa, soare, nutrienti si apoi va creste. Prin pamant, creste, creste si creste si apoi… apare o floare.

Asadar, trebuie sa avem o rabdare infinita unii cu ceilalti, in ce priveste etapele in care se afla fiecare om. Pentru unii oameni, aceasta realitate inseamna doar sa sadeasca samanta in pamant. Ea nu este gata sa creasca, au nevoie de o experienta personala mai lunga, de deschidere, de un grad de pregatire in propria viata, inainte de a putea trece la nivelul urmator. Nu inseamna ca nu trebuie sa pastram imaginea. Hei! Ia te uita ce flori frumoase! Intr-o zi se poate ajunge de aici, acolo. Tot ce avem nevoie este sa-i dam gradinii posibilitatii putini nutrienti, putina apa, Asa ca ne ingrijim cu drag gradina, pastrand rezultatul final, inflorirea vie, pana cand toti vor fi pregatiti sa vada asta.

In invataturile tale, tu acorzi foarte mare atentie purificarii. Poti sa imi spui mai multe despre asta?

Corpul omenesc este un sistem uimitor. Fizic. In doi ani, nu vei mai avea nicio celula la fel cu cele de acum. El are capacitatea de a se regenera singur, la fiecare doi ani. Daca nu o face, se strica. Se strica de la gandirea toxica, de la sentimentele toxice si de la hrana toxica. Atunci cand eliminam aceste nivele de toxicitate si corpul e puternic, spiritul uman este puternic, viata este plina de gratie divina si oamenii sunt fericiti. Asa ca e important sa gandesti pozitiv si nu negativ. Este important sa intelegi puterea gandului. Un pic de cunoastere a noii neurostiinte si chiar a „teoriei M”, din fizica cuantica, ii poate ajuta pe cei care au nevoie de asta, mai ales in ceea ce priveste modul in care gandurile pot crea realitatea.

Exista o etapa importanta in toate astea: aceea de a simti si de a sti cine esti cu adevarat. In educatia occidentala noi cautam intotdeauna in afara noastra, deoarece am fost educati sa credem si apoi sa simtim ca noi suntem numai mintea noastra, corpul nostru, emotiile noastre.

Sistemul oriental de educatie este diferit. Sistemul de educatie oriental spune: nu mai cauta fericirea in afara ta, mergi inlauntru, pentru a experimenta cine esti cu adevarat, pentru auto-cunoastere. Apoi esti liber, apoi renasti. Apoi poti fi hranit intr-un alt mod. Apoi nu vei mai avea apetitul omenesc obisnuit.

Asa ca, acum are loc o combinare a celor doua sisteme de educatie. Noi luam realitatile benefice din Est si le aducem in Vest, luam acelasi lucru din Vest si il ducem in Est.

Totul se amesteca acum in sistemul nostru planetar… toate lucrurile care actioneaza pentru Binele cel mai Inalt al tuturor. Nu suntem numai rusi sau australieni sau germani, suntem un singur popor, care traieste pe o singura Planeta. Intrebarea este daca putem face asta in armonie unii cu ceilalti si in acelsi timp cu Mama Pamant. Acum este timpul sa ne concentram asupra acestui lucru. Nu asupra crearii armelor de razboi, pentru ca traim cu frica unii fata de ceilalti…acum este momentul sa ne concentram asupra a ceea ce ne uneste, nu asupra a ceea ce ne perpetueza separarea.

Dupa cum stiu, ai avut o predispozitie la cancer. Cum ai depasit-o?

Cancerul este o energie interesanta. Este doar un dezechilibru al frecventei din corp. Am invatat foarte multe despre asta. Multi oameni din familia mea au avut cancer si asa au parasit aceasta viata. Cu toate acestea, eu am inteles ca este doar o frecventa. Parte din experienta cancerului, pentru mine, a fost doar sa invat sa re-echilibrez aceasta frecevnta. Astfel incat sa pot sa impartasesc aceasta experienta si altora, dupa cum am facut-o in cartea mea Vindecare armonioasa. A fost, cu adevarat, o experienta uimitoare, care mi-a folosit in atat de multe feluri!

Atunci cand oamenii intra in frecventa in care cancerul este puternic – deseori vine de la ceva ce au facut in viata, fie genetic, fie ca stil de viata, fie orice altceva. Pot fi multe motive pentru asta – toti oamenii sunt diferiti. Cancerul de san la femei este deseori legat de lipsa de grija fata de sine. Exista oameni care dau, dau, dau celorlalti si nu au timp sa aiba grija de sine, sau nu isi fact timp sa aiba grija de sine – exista un nivel emotional pentru asta. Pe langa influentele genetice, cancerul este deoseori legat si de dieta, de stilul de viata si de toate acestea. Asadar, ce am invatat eu, a fost sa dezvolt o metoda de intelegere a faptul ca daca am creat ceva, atunci putem gasi calea corecta pentru a-l dez –crea. Daca am facut unii pasi pentru a ajunge aici – unde frecventa cancerului este prea puternica pentr noi – atunci ar trebui sa putem gasi pasii corecti pentru a iesi din acest dezechilibru. Nu exista o singura formula valabila pentru toti, deoarece influentele fiecaruia in materializarea acestui lucru sunt diferite. Dar, daca exista o formula pentru asta, ea este legata de cunoasterea a ceea ce vrea corpul, de modul in care ii vorbesti corpului, de modul in care te conectezi cu corpul si asculti la ceea ce iti spune el ca ai nevoie, pentru a te scoate singur din frecventa respectiva. Poti merge la doctori, ei pot sa il repare cu medicamente si/sau operatii si, cu toate acestea, lucrurile astea nu functioneaza intotdeauna, deoarece, daca nu ne ocupam de cauzele care stau la baza bolii, boala se poate deseori intoarce. In cazul cancerului, trebuie tratati factorii care l-au cauzat. Cartea Anitei Moorjani „Mor sa fiu eu” ofera o perspectiva minunata asupra vindecariii spontane si a capacitatii noastre de a face asta, ca fiinte Esenta pure.

Stiu ca ai lucrat cu triburi de aborigeni, de indigeni. Ce ai facut, cum ai comunicat, care au fost rezultatele?

Am fost in contact cu triburi din America de Sud, din apropierea junglei amazoniene si din Columbia, am vizitat aceste locuri, ei auzisera despre mine si au venit si m-au gasit. Asa functioneaza intuitia triburilor: daca te vor, te gasesc.

Triburile din jungla amazoniana erau ingrijorate, deoarece cateodata nu pot sa-si ia ce au nevoie din raul Amazon, pentru ca raul are perioade de seceta, ca urmare a incalzirii globale, care afecteaza si zona respectiva. Ei doreau sa invete cum se pot adapta, traind cu prana in mijocul mamei natura. Auzisera ca si eu sunt interesata in acest domeniu, asa ca am fost invitati sa le impartasim rezultatele cercetarilor noastre si modul in care acestea i-ar putea ajuta si pe ei.

Triburile din Columbia erau interesate de cercetarea si munca mea si doreau sa impartaseasca cu mine unele dintre traditiile si practicile lor. M-au invatat unele lucruri minunate pe care le fac, astfel incat sa pot si eu, la randul meu, sa le impartasesc celor deschisi, din restul lumii noastre.

Am facut totul impreuna. Triburile nu opereaza cum operam noi in Occident. Ne-am jucat impreuna. Ei si-au impartasit informatiile, si-au impartasit magia… Am trait impreuna, am meditat impreuna, ne-am bucurat unii de ceilalti, deoarece atat de multi dintre batranii nostri samani indigeni sunt fiinte intelepte si iubitoare.

Cum ati comunicat? Aveati un interpret?

Intotdeauna au fost interpreti. Cand am lucrat in Columbia, preotii lui Mamo din triburi vorbeau limba lor, care era tradusa in spaniola si din spaniola in engleza. Raspunsul meu in engleza era tradus si el mai intai in spaniola si apoi in limba lor nativa si asa mai departe. E nevoie de timp si de rabdare iubitoare! Dar limba sau timpul necesar traducerii nu conteaza, deoarece noi comunicam intotdeauna de aici (arata la inima).

Ei stiu cine sunt eu, stiu ce fac eu, eu stiu cine sunt ei, stiu ce fac ei si eram interesati doar de iubire, lumina, pace si viata in armonie unii cu ceilalti, in aceasta lume. Acesta este un limbaj simplu.

Spune-ne, te rog, despre Miscarea unei Societati Pozitive Trezite (MSPT) si despre Academia Puterii Personale. Care sunt principalele scopuri si activitati ale acestor proiecte?

Toate acestea – atat MSPT cat si Academia Puterii Personale – toate acestea sustin acum activitatea Ambasadei Pacii. Asadar, prin Ambasada Pacii, noi oferim programe de armonizare personala, programe de armonizare globala si programe de armonizare universala. Astfel, oamenii pot deveni cat de fericiti si de sanatosi vor sa devina, atunci cand sunt pregatiti pentru asta. Se poate avea grija de toti oamenii din lume – tuturor femeilor, tuturor copiilor li se poate asigura ce au nevoie: protectie, adapost, mancare, educatie si astfel, prin programele de educatie holistica ale Ambasadei, putem sparge ciclurile saraciei, putem elimina incalzirea globala si, in general, putem invata sa ne folosim resursele mai intelept – revin, atunci cand suntem pregatiti pentru asta. Nu exista nicio judecata in ceea ce facem, deoarece stim ca toate se desfasoara in mod perfect; cu toate acestea, noi oferim programe pentru un alt nivel de evolutie, tuturor acelora care cauta acest lucru, atunci cand sunt pregatiti sa treaca dincolo de dualitate.

De exemplu, programul de armonizare personala are scopul de a educa oamenii, prin intermediul unui stil de viata specific, de a opri toata suferinta din lume, deoarece stim ca atunci cand oamenii devin sanatosi fizic, emotional, mintal si spiritual, nu mai poate exista suferinta. Vorbesc in cartea mea, Hrana Zeilor, despre faptul ca stilul de viata amelioreaza toata suferinta din lume, la nivel personal. Acum cand oamenii stiu cine sunt cu adevarat, ei nu mai sufera, sunt sanatosi, sunt fericti. Devin mai altruisti.

Am lucrat simultan cu diversi oameni din cercurile ezoterice ale Organizatiei Natiunilor Unite, cat si cu unele dintre guvernele din lume. Noi oferim educatie, in directia redistribuirii resurselor din intrega lume si, pentru a sprijini asta, am avut diverse intalniri cu ministrii care sustin o realitate gloibala mai unificata, in care toate sistemele sa lucreze pentru binele suprem al tuturor.

In cateva saptamani ma voi intoarce la ONU, in Viena, unde voi impartasi rezultatele ultimelor noastre cercetari, cu unul dintre grupurile de acolo, care sunt deschise la asta. Ei ma stiu, asa ca m-au invitat sa vin si sa vorbesc din nou, cum am mai facut-o la inceputul anilor 2000.

Asadar, lucram la nivel politic, lucram la nivel local cu oamenii, lucram cu triburile, lucram pe toate nivelurile, oriunde suntem invitati. Este un joc divin. Nu e un joc omenesc, mental. Este un joc cu bucatele de puzzle care trebuie asamblate. Asa ca intervine Gratia Divina. Gratia Divina aduce totul laolalta, nu logica sau vointa ,deoarece cu Gratia Divina nu trebuie sa te lupti, toate piesele se aseaza la locul lor, atunci cand lucrezi pentru binele suprem al tuturor. Aceasta este puterea Gratiei Divine.

De exemplu, am lucrat cu diverse grupuri in India, in special cu Congesul Global al Oamenilor de Stiinta Spirituali, unde ei aduc mediatia inapoi la sateni si in scoli. Asa ca, avem sute si mii de copii care invata cum sa mediteze, folosind tehnicile simple de respiratie ale meditatiei. Avem si mii de oameni care sunt invatati despre beneficiile dietei vegetariene. Prin Societatea Pyramid, tinerii care au fost special pregatiti pentru asta, aduc meditatia si vegetarianismul inapoi in multe sate care au probleme cu alcoolismul. Pentru ca multi au pierdut contactul cu intelegerea a ceea ce sunt cu adevarat, unii au intrat in energia bauturii si a violentei, care a cauzat aparitia multor probleme, in unele sate. Si atunci, in aceste sate, oamenii acum mediteaza in loc sa bea, asa ca au devenit mai buni unii cu ceilalti si mai putin agresivi, deoarece mediteaza si stiu cine sunt cu adevarat. Dietele lor s-au schimbat si ele, au revenit la vegetarianism si astfel oamenii sunt mai blanzi unii cu ceilalti. Deci, acum nu mai exista violenta din cauza alcoolismului si a lipsei de constiinta a Sinelui Divin in satele respective, deoarece meditatia poate scoate la iveala cine suntem cu adevarat. Asadar, lucram practic pe toate nivelurile, nu e vorba numai despre idei. Avem echipe care lucreaza si conexiuni cu oameni cu inima pura, care isi fac lucrarea pretutindeni in lume.

Foarte ciudat ca tu trebuie sa aduci meditatia inapoi in India, o tara cu o asemenea traditie spirituala…

In realitate, India insasi, ca pamant si cultura straveche, are tendinta sa ne invete pe noi vesticii mult mai multe si da, ei trimit si yoghini si guru in toata lumea, pentru a-si transmite darurile catre occidentali. Dar mai au si televiziunea. Televiziunea a patruns acum in multe sate. Si atat de multe sate pot acum sa vada cum traiesc occidentalii. Unii dintre ei cred ca viata in vest este atat de buna din punct de vedre material, incat se indeparteaza si de stilul de viata traditional indian, cautand fericirea in afara lor, conform modelului occidental. Ei cred: daca am asta, voi fi mai fericit. Unii au pierdut contactul cu cine sunt in realitate, in esenta lor si acestia sunt cei care sunt acum vizati, pentru a li se reaminti atunci, cand vor fi pregatiti, ca Fericirea nu vine din castigurile materiale, asa cum vad ei in serialele straine, deoarece dupa cum stiu si inca spun yogi lor, fericirea vine dinauntru, din cunosterea de sine, din cunoasterea a cine esti cu adevarat.

Fac parte din Congresul Global al Oamenilor de Stiinta Spirituali – CGOSS din India asa ca merg, de regula, in India, in fiecare an si acolo ne adunam pentru a impartasi rezultatele cercetarilor noastre, pentru a medita impreuna si apoi multi ajuta la aducerea acestor programe, inapoi la sate. Zece mii de piramide au fost construite pana acum, in India, pentru ca oamenii sa se adune si sa mediteze impreuna, deoarece oamenii din CGOSS inteleg puterea piramidelor. Sunt multi oameni care calatoresc in India si in lume, impartasind bucuria mediatiei, precum si beneficiile personale si globale ale vegetarianismului, asa ca, eu sunt doar una din milioanele de oameni din lume care isi fac lucrerea astfel incat sa putem materializa ideile superioare ale societatii, eu sunt doar una din milioanele care au si pastreaza acum acest vis, care traiesc in acest vis si care impartasesc diferite unelte si cai pentru realizarea lui.

Spui ca a invata sa traiesti cu prana, ajuta la depasirea fricii de moarte. De ce este atat de important sa depasesti frica de moarte?

Multi oameni nu se tem de moarte, mai ales aceia care traiesc cu prana, deoarece a te hrani in acest fel iti cere o extindere a constiintei, care aduce cu ea o perspectiva mai ampla si o experienta a vastitatii propriei noastre fiintari. Ei inteleg cine sunt cu adevarat. Cum poti sa te temi, atunci vad traiesti faptul ca esti o fiinta eterna? Acest corp este ca o haina. Esti femeie. Porti aceleasi haine in fiecare zi? Te schimbi! In stiinta, acest corp este doar un sistem energetic si Energia nu poate fi creata sau distrusa. Doar se transforma. Atunci cand e gata sa se transforme, hainele cad, dar esenta este inca acolo. Este distractiv – sa iti schimbi corpul, sa il arunci cand ai terminat treaba si sa te odihnesti o vreme, ca si constiinta pura, in campul iubirii neconditionate, pentru ca mai apoi, cand si daca esti pregatit, sa te intorci, sa iti pui haine noi. Femeie intr-o viata, barbat in alta. O persoana bogata intr-o viata, sarac in cealalta. Este doar parte din amuzamentul evolutiei, pe care il putem avea.

Dar, revin, educatia noastra occidentala nu promoveaza corpul ca sistem energetic. Si, cu toate acestea, asta e. Reincarnarea este doar stiinta schimbarii formei corpurilor noastre energetice. Cu toate acestea, este si mult mai mult decat atat, deoarece noi toti mentinem existente, simultane in timp. Putem avea multe experiente in multe lumi. De asemenea, putem avea multe experiente simultan. Atunci cand intri in acele nivele profunde, a ceea ce esti cu adevarat, iti dai seama ca nu exista trecut, prezent si viitor, ci totul functioneaza simultan. Nu esti o fiinta singura, prinsa in capacana unui corp, esti o vasta constiinta inter-dimensionala. Atunci cand stau aici, cu tine, in corp, sunt in acelsi timp si o fiinta angelica. Sunt Budha, sunt Christos si sunt simultan un alcoolic sau un cersetor de pe strada. Nu exista separare. Doar noi avem tendinta sa gandim: O. Iata-te pe tine. Iata-ma pe mine, suntem separati. Si, cu toate acestea…Totul este constiinta, doar constiinta schimbatoare. Ne putem identifica cu sinele noastre personalitate sau putem extinde constiinta, printr-un stil de viata spiritual, identificandu-ne mai mult cu sinele nostru Esenta – acea parte pura si perfecta din noi, care respira si ne da viata. Atunci cand ne identificam prea mult cu sinele nostru personalitate, o fiinta umana are tendinta sa sufere si sa fie instabila. Atunci cand devenim natura noastra Esenta – pornind de la recunoasterea si concentrarea asupra ei – atunci ne eliberam de atat de multe limitari, atat personale cat si globale.

Sa iti schimbi corpul este usor, pentru vastitatea spiritului nostru este distractiv sa experimenteze diferite intrupari si exprimari. Este ca si cum suntem aici, facem ceva si, la un moment dat, terminam ce avem de facut. Atunci cand ne terminam treaba, sarbatorim si ne ducem sa ne odihnim putin. Nu stam la scoala, mereu. Mergem la scoala, absolvim, vrem altceva si asa ne exprimam ca fiinte-spirit, prin taramuri!

Sunt doua carti minunate,traduse in limba rusa, scrise de dr. Michael Newton, „Destinul sufletelor” si „Calatoria sufletelor”. Cand le vei citi, te vei elibera complet de frica de moarte.

Ce le doresti cititorilor nostri?

Le doresc oamenilor doar cunoastere de sine. Stii, sa te asezi, sa stai linistit, sa ceri sa traiesti cine esti cu adevarat. Sa ceri sa experimentezi toate darurile pe care le are universul pentru tine. Sa ceri sa traiesti experienta de a vedea Imparatia Cerurilor pe Pamant.

Sursa: http://inspiratie-creatoare.weebly.com/

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000009pm 038000000pm, PM9000000Vineri în Think about!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: