RSS

Sfaturi de Eckhart Tolle 6

04 Sep

trezire spirituala

 • Numesc corpul durerii, acumularea durerii emotionale vechi pe care aproape toti oamenii o poarta in campul lor energetic. Este o entitate semiautonoma, compusa din emotii negative care nu au fost acceptate, sau NU AU FOST LASATE SA SE DUCA, in momentul cand au aparut. Aceste emotii negative lasa un reziduu de durere emotionala, care este stocata in celulele corpului. Mai exista si un corp durere colectiv, continand durerea suferita de atatia oameni de-a lungul istoriei. Corpul durere are un stagiu adormit si unul activ. Periodic devine activ, si atunci cand se intampla asta, el cauta mai multa suferinta cu care sa se hraneasca. Daca nu sunteti TOTAL PREZENTI, va fura mintea si v-o umple cu ganduri negative si cu experiente neplacute ,…cum ar fi drama relatiilor. Acesta este modul cum se perpetueaza pe sine de-a lungul istoriei umane. Un alt mod de a descrie corpul durerii este acesta: ADUNAREA DE NEFERICIRE.

  • O cale de a elimna corpul-durerii? Da, realizam aceasta, prin TAIEREA LEGATURII INTRE CORPUL DURERII SI GANDIREA NOASTRA. Fiecare gand negativ are o frecventa similara corpului durerii si astfel il hraneste. Nu poate fi hranit de gandurile pozitive! Cand corpul durerii nu mai ruleaza dialogul intern al gandirii noastre compulsive, noi devenim constienti de el in mod direct. Simtim emotia in corp, si asa aducem constienta in el – lumina constiintei. Emotia veche este apoi transformata in constiinta libera in acelasi mod in care focul transforma totul in el insusi. Asa ca DEZIDENTIFICAREA – eliberarea de emotie este A TRAI NUMAI IN PREZENT! Acesta este modul de a opri ciclul constant de RECREARE a unor experiente dureroase.

  • Frica se pare ca se afla in spatele majoritatii emotiilor negative. Cum te poti elibera de ea? Prin procesul de DEZIDENTIFICARE. Cum se initiaza el? – Frica apare prin identificarea cu forma, chiar daca este o posesie materiala, corpul psihic, un rol social, o imagine de sine, un gand sau o emotie, ea apare prin NECONSTIENTIZAREA dimensiunii interioare a constiintei nemarginite, fara forma, care este esenta a ceea ce esti tu cu adevarat!

  • Suntem prinsi de obiectele constiintei, inconstienti de dimensiunea spatiului interior care numai el este cu adevarat liber. Fiecare gand plin de frica este DESPRE VIITOR, despre ceva ce ar putea sa se intample. Majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu ,,filmele mentale” care le produc stres si anxietate, si va tin treji noaptea, in timp ce corpul vostru sta intins, confortabil, la caldura in pat.

  • Dar in momentul CAND RECUNOSTI un gand plin de frica, inseamna ca este vorba de activitatea mentala autodistructiva – asa incepi sa te dez-identifici de el. Constienta sau prezenta ia atunci locul, gandirii compulsive, …imediat. Nu vreau sa spun sa nu mai ganditi, ci numai: SA NU CONFUNDATI GANDIREA CU CEEA CE SUNTETI VOI CU ADEVARAT! Gandirea devine atunci inradacinata in constiinta nemarginita si nu mai este autonoma (care se sustine numai pe sine, ceea ce este egoul).

  • Fiecare corp durere contine multa frica, pentru ca frica este emotia negativa cea mai importanta! Cum inlaturam acest lucru? IL RECUNOASTETI, asa cum este el: corpul durerii – o acumulare de emotii vechi. Odata ce l-ati recunoscut, el nu va mai poate subjuga mintea, si nici s-o mai hraneasca cu ganduri negative sau sa va controleze dialogul vostru intern ca si ceea ce spuneti si faceti.

  • Odata ce corpul durerii a aparut, nu luptati cu el sau nu ii rezistati. El este parte a ceea ce este,… a momentului acesta cu care este in acord. Asa ca doar ii permiteti sa fie acolo. Atat. Daca nu il mai hranesti deloc, el isi pierde energia de atac si atunci emotiile negative sunt depasite.

  • Spuneati despre dorinta neincetata a egoului si nevoia lui nestapanita PENTRU MAI MULT. Atunci putem considera ca lucrurile necesare cum ar fi – sa devenim o persoana mai buna,… putem sa le consideram ca dorinte rele? – Dorinta de a deveni o persoana mai buna este asemanatoare cu necesitatea de a fi atent la cum ma simt eu cu mine insumi, acum – cum ma vad pe mine, sau cum sunt vazut de ceilalti. Este vorba de modul in care iti fauresti imaginea mentala de sine – acesta este asa cum se spune – egoul. Acest lucru include desigur si dorinta de a deveni eliberat sau mai spiritual. Trezirea sau realizarea spirituala este descoperirea faptului ca TU NU AI NEVOIE SA ADAUGI NIMIC LA TINE INSUTI PENTRU A DEVENI PLIN. Nu ai nevoie sa incerci sa devii mai bun, ci DOAR SA DAI VOIE, SA PERMITI ca bunatatea care ESTE IN TINE, ca parte inseparabila a fiintei tale, a ceea ce esti tu cu adevarat, SA IASA LA SUPRAFATA SI SA SE EXPRIME PE SINE!

  • Cand oamenii se trezesc la adevaratul lor sine si la adevaratul scop al vietii, atunci un nou pamant va fi creat. Cum v-a arata acest pamant? Nu vreau sa speculez despre caracteristicile unui nou pamant, dar oricum va fi,… va fi o manifestare exterioara a noului RAI, care este chiar realitatea interioara a constiintei fara margini. Se va ridica atunci o constiinta treaza care este neconditionata si libera de iluziile egoului. Sugestii de cum va arata noul pamant se gasesc in Biblie, unde se spune, de exemplu ca: ,,lupul va sta laolalta cu mielul…” aceeasta se poate intelege astfel: noi percepem o realitate exterioara care este o oglinda a constiintei umane colective, …iar atunci va fi o schimbare in constiinta, care va modifica nu numai modul cum este creata lumea, ci si intregul nostru mod de a percepe realitatea.

  • Pe masura ce fiintele umane se trezesc din visul care este – identificarea cu forma – constiinta fara limite va incepe sa creeze forme fara sa se mai piarda pe sine in ele. Atunci se realizeaza esenta a ceea ce cu adevarat suntem fiecare din noi. Venirea unui nou rai si a unui nou pamant, prevazute in vechile carti religioase, este o metafora care spune despre aceasta schimbare fundamentala in constiinta oamenilor. Aceasta transformare nu este totusi o stare viitoare la care trebuie sa se ajunga sau in care sa crezi.

  • UN NOU RAI SI UN NOU PAMANT SE RIDICA IN FIECARE DIN NOI ,…CHIAR IN ACEST MOMENT! Asa ca a va trezi la scopul adevarat al vietii voastre NU ESTE,… SA INCERCATI SA CAUTATI CEVA DE OBTINUT IN VIITOR SI SA ASTEPTATI IMPLINIREA DE SINE,… ACOLO – ci SA VA ASEZATI IN ACEST MOMENT – IN PREZENT – LASAND ASTFEL EGOUL SA SE DIZOLVE! Scopul simtirii si trairii constiente a vietii interioare – este primordial, si acest scop este SA VA TREZITI SI SA FITI CONSTIENTI DE NEMARGINIREA CARE SUNTETI! Asa ca, …starea aceasta de constiinta treaza, nelimitata, trebuie sa o puneti in toate lucrurile pe care le faceti, astfel incat ea SA FIE PE PRIMUL LOC,… si intotdeauna factorul primordial!

  • Din vremurile antice termenul trezire a fost folosit ca un fel de metafora spre transformarea constiintei umane. Sunt parabole in Noul Testament care vorbesc de importanta de a fi treaz – constient, si cum sa faci totul ca sa nu cazi la loc, in adormire.

  • Cuvantul Buddha vine din sanscrita, unde ,,budh” inseamna ,, a fi treaz”, asa ca Buddha nu este un nume si nici o persoana, ci o stare de constiinta. Toate acestea arata ca oamenii sunt potential capabili sa traiasca intr-o stare de constiinta comparabila cu acea starea de trezire normala, diferita de somn si visare. Acesta este motivul pentru care unii invatatori spirituali folosesc termenul de ,, halucinatie impartasita” sau ,,hipnotism universal” pentru a descrie existenta umana obisnuita.

  • Puteti lua orice carte de istorie si va sugerez sa incepeti sa studiati sec XX – veti afla, ca o mare parte a istoriei umanitatii, are toate caracteristicile pe care noi le asociem in mod normal cu un cosmar sau o halucinatie nebuna.

  • Natura trezirii spirituale nu este inteleasa, de obicei. Adoptarea credintelor religioase,…a avea viziuni despre Dumnzeu sau fiintele celeste, abilitatea de a comunica, de a vindeca, de a prevedea viitorul sau alte puteri paranormale – toate aceste fenomene sunt ceva si nu pot fi ignorate, dar nici-una din ele nu reprezinta un indicator al trezirii spirituale la o persoana care le experimenteaza. Se pot intampla si la persoane care nu sunt trezite spiritual si pot sau nu sa insoteasca starea de trezire.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000009am 028000000am, AM9000000Joi în Sfaturi de Eckhart Tolle

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: