RSS

Sfaturi de Eckhart Tolle 10

04 sept.

camp energetic

 • Gandirea compulsiva pe care o are mai toata lumea, traieste intr-o stare de aparenta separare, intr-o viata complexa si nebuna, plina de probleme continue si conflicte, o lume ce reflecta permanenta fragmentare a mintii.

  • ELIBERAREA ESTE O STARE DE INTREGIRE, de a fi UNA cu totul, si deasemanea de pace. Sa fii una cu viata in aspectul ei manifestat – lumea – si in acelasi timp si cu Sinele din adancul nostru dar si cu viata nemanifestata – una cu Fiinta toata. Eliberarea nu este numai sfarsitul suferintei si a unui conflict continuu in interiorul nostru sau in afara, dar si SFARSITUL INGROZITOAREI INROBIRI A GANDIRII NEINCETATE. Ce eliberare inredibila este acest lucru!

  • Identificarea cu mintea noastra creeaza un ecran opac de concepte, etichete, imagini, cuvinte, judecati si definitii care blocheaza toata relationarea cu adevarul. Ele se interpun intre tine si tu insuti, intre tine si natura, intre tine si Dumnezeu. Acest ecran de ganduri este cel care creeaza iluzia separarii, iluzia ca tu esti total diferit de ceilalti. Atunci tu uiti acest fapt esential ca sub nivelul aparentei fizice separate a formelor, tu esti una cu toate acestea. Dar uiti – vreau sa spun ca nu mai poti sa-ti SIMTI propria Fiinta ca o realitate de sine – evidenta. Poti sa crezi ca aceasta realitate este adevarata, dar nu o mai poti simti ca este asa. O credinta poate fi confortabila. Totusi, NUMAI PRIN PROPRIA TA EXPERIENTA POTI SA DEVII LIBER!

  • Gandirea a devenit o boala. Bolile apar atunci cand lucrurile se dezechilibreaza. De exemplu, nu este nimic neinregula cu diviziunea celulelor si multiplicarea lor in corp, dar daca acest proces continua mai mult decat ii trebuie organismului, ele prolifereaza, si atunci apare boala.

  • Nota: Mintea este un instrument superb, daca este folosita corect! Iar daca este folosita gresit, ea devine foarte distructiva. Sa o faci mai exacta, nu este nevoie, atata timp cat o utilizezi gresit – tu de fapt nu te folosesti de ea. Ea te foloseste pe tine! Aceasta este boala. TU CREZI CA ESTI MINTEA TA. Aceasta este iluzia. Instrumentul te controleaza pe tine.

  • Nu sunt de acord cu tine. Este adevarat ca fac o multime de lucruri fara rost ca cei mai multi dintre oameni, dar totusi pot sa aleg sa-mi folosesc mintea pentru a realiza anumite lucruri si fac asta tot timpul – ET: Numai pentru faptul ca poti rezolva cuvinte incrucisate sau esti in stare sa construiesti o bomba atomica, asta nu inseama ca-ti folosesti mintea. Asa cum cainilor le place sa rontaie oase, si mintii noastre ii place sa-si infiga dintii in probleme. PENTRU ASTA rezolva cuvinte incrucisate sau construieste bombe atomice. Nu exista alt motiv pentru a aface lucrul acesta!… Da-mi voie sa te intreb ceva: poti fi tu liber de mintea ta, oricand vrei tu? Ai gasit, butonul de ,,OPRIRE”?

  • Vrei sa spui sa opresti gandirea total? Nu, nu pot. Poate doar un moment sau doua. – ET: atunci mintea ta te foloseste pe tine! Te identifici inconstient cu ea, asa ca nici macar nu iti mai dai seama ca esti scalvul ei. Este ca si cand ai fi POSEDAT fara sa stii asta, de aceea tu iei entitatea posedata ca fiind tu insuti. Inceputul eliberarii este atunci cand realizezi ca TU NU ESTI ENTITATEA POSEDATA – GANDITORUL. SA STII ASTA, iti permite sa observi entitatea. Din momentul cand incepi sa privesti la ganditor, din aceea clipa un nivel adanc al constiintei se activeaza. Si incepi sa realizezi ca este o realitate a inteligentei nemarginite mai presus de gand, fata de care gandul nu este decat un mic aspect al acelei inteligente.

  • Mai realizezi ca toate lucrurile care pentru tine contau asa de mult: frumusetea, iubirea, creativitatea, bucuria, pacea interioara – toate acestea apar de dincolo de minte. Atunci incepi SA TE TREZESTI, ELIBERANDU-TE DE MINTEA TA!

  • Ce vreti sa spuneti prin ,,a privi ganditorul?” – Cand cineva se duce la doctor si spune: ,,aud o voce in capul meu”, el va fi trimis, in cel mai bun caz la pshiatru. De fapt, intr-un mod similar, virtual, fiecare aude o voce, sau mai multe, in capul lui, mai tot timpul. Acesta este procesul involuntar de gandire de care nu-ti dai seama, si TREBUIE SA AI PUTEREA SA-L OPRESTI, ODATA! Este un monolog sau un dialog continuu in tine.

  • Probabil ai trecut pe langa oameni nebuni pe strada, care vorbesc fara incetare sau mormaie singuri. Ei bine, asta nu este prea departe de ceea ce faceti voi sau ceilalti oameni ,,normali”, cu exceptia ca nu vorbiti cu voce tare. Vocea interioara comenteaza, speculeaza si judeca,… compara sau se plage, ii place sau nu ii place de ceva,… Ea nu este necesar sa releve situatia in care te afli in acel moment, poate sa-si aminteasca ceva din trecutul apropiat sau departat, ori poate sa repete si sa-si imagineze situatii posibile in viitor. Adeseori isi inchipuie lucruri care merg prost sau se termina rau: acestora, noi le spunem: necazuri. Alteori aceasta pista sinuoasa este insotita de imagini vizuale sau de ,,filme mentale”. Chiar daca vocea arata o situatie anume, o va interpreta in termenii trecutului. Acest lucru se intampla pentru ca ea apartine mintii conditionate, care este rezultatul intregii noastre istorii trecute, ca si mintii colective pe care a mostenit-o si prin care ea este controlata.

  • Asa ca tu vezi si judeci prezentul PRIN OCHII TRECUTULUI si ai un punct de vedere total nepotrivit fata de el. Si nu este ceva iesit din comun pentru voce sa-ti fie DUSMANUL CEL MAI RAU. Multi oameni traiesc cu acest lucru ingrozitor in capul lor, care ataca continuu si ii pedepseste, si ii stoarce de energie vitala. Si astfel ea ajunge sa fie cauza unei mizerii si nefericiri nemarturisite, la fel ca o boala.

  • Vestea buna este ca va puteti elibera de mintea voastra. NUMAI ACEASTA ESTE ADEVARATA ELIBERARE! Si puteti face primul pas, chiar acum! Incepeti SA ASCULTATI vocea din capul vostru, cat de des puteti. Acordati MAI MULTA ATENTIE tiparelor de gandire repetitiva, acelor placi de gramofon pe care le-ati ascultat in capul vostru atat de multi ani. Aceasta inseamna ,,sa privesti ganditorul”, ceea ce este un mod de a spune… – ASCULTATI VOCEA DIN CAPUL VOSTRU! Fiti acolo martori, ca prezenta.

  • Cand auziti aceasta voce, ascultati-o impartial…. ASTA ESTE CEEA CE SPUNE EA, si nu judecati…. Si nu judecati sau nu condamnati ceea ce auziti. Facand asa, vocea va mai incerca sa vina din nou prin usa din dos. Dar curand va ve-ti da seama: ,,este vocea,…si iata o ascult,…si o privesc”. Si astfel realizez ca asta sunt eu! Aceasta constiinta a propriei prezente, nu este un gand. EA APARE DE DINCOLO DE MINTE!

  • Asa ca atunci cand priviti un gand, sunteti constienti nu numai de el dar si de voi insiva ca fiind martorul gandirii. Si atunci o noua dimensiune a constiintei apare in voi. Si asa cum stati si ascultati gandurile, veti simti o prezenta constienta – Sinele vostru adevarat – care este dincolo de ganduri!

  • Atunci gandurile isi pierd puterea asupra voastra, si repede se domolesc, pentru ca voi nu mai energizati mintea prin identificarea cu ea. Acesta este inceputul sfarsitului gandirii involuntare si compulsive. Cand un gand se domoleste, voi experimentati o discontinuitate in curgerea gandurilor – UN SPATIU ,,FARA MINTE”. La inceput, acest spatiu liber va fi scurt, poate de cateva secunde, dar cu timpul va deveni mai lung. Atunci cand aceste spatii libere apar, simtiti o liniste si o stare de siguranta si pace in voi. Acesta este inceputul simtamantului vostru de existenta a Sinelui – pe care-l traiti ca si Fiintare, si care in mod obisnuit este obturat de minte. Astfel, TRAIND ACEASTA STARE, cu timpul, linistea si pacea se vor adanci. De fapt nu este nici-un sfarsit la aceasta adancire in Sine. Veti mai simti o subtila bucurie ce apare din adancul vostru: bucuria de A FI.

  • Nu este o stare de transa, deloc. Nu este nici o pierdere a constiintei. Se intampla chiar opusul. Daca pretul pacii ar fi fost scaderea constiintei voastre, atunci pretul linistii ar fi fost lipsa vitalitatii si a starii de trezire, si in acest caz, tot ce este mai rau se poate intampla.

  • In aceasta stare de conectare interioara, sunteti mult mai alert si mai treaz decat in starea de identificare mentala. Si sunteti si cu totul prezenti. Va creste de asemenea frecventa vibratiei campului de energie care da viata corpului fizic!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000009am 047000000am, AM9000000Joi în Sfaturi de Eckhart Tolle

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: