RSS

Fericirea prin spiritualitate

02 iul.

spiritualitatea_astazi

O analiza mai indeaproape.

Unii oameni de stiinta considera ca creierul nostru ar putea fi construit in asa maniera in cat sa determine cat de fericiti putem fi. Cercetarile arata ca persoanele vesele au anumite trasaturi de personalitate si obiceiuri comune. Pentru oamenii in general optimisti, fericirea este asociata cu un tip de personalitate care pune accent pe independenta, pe respectul de sine, competenta si relatii apropiate.

Chiar daca exista o anumita constructie care ne predispune la bucurie, multi dintre factorii care ne determina fericirea pot fi controlati. Desi in societatea de azi, oamenii isi cauta fericirea mai degraba in vacante exotice, masini si bijuterii scumpe sau alte bunuri materiale, studiile arata ca satisfactia de durata este data de relatii sanatoase si realizari importante.

Ironia sortii a facut de multe ori ca dupa o tragedie sau o pierdere , oamenii sa gasesca calea spre adevarata fericire, sa aprecieze importanta familiei, prietenilor. Prin nenorociri, oamenii devin adesea constienti de propriile capacitati de supravietuire, curaj, forta spirituala, putere de ai ajuta pe altii. Nici o existenta nu e lipsita de greutati insa constientizand lucrurile bune din viata noastra si lucrurile marunte pe care adesea uitam sa le apreciem, ne putem forma noi perspective si ganduri pozitive pentru viitor.

Fericire prin spiritualitate

De-a lungul istoriei, diferite forme de spiritualitate si religie a fost o firma prin care oamenii adoptau o atitudine optimista si au ajutat la descoperirea unui sens profund al vietii. Desi religia organizata are o mare influenta asupra vietii multor oameni din intreaga lume, spiritualitatea e un concept fast care nu trebuie neaparat asociat unui anumit sistem de credinta sau forma de venerare. Uneii oameni isi satisfac nevoile spirituale prin meditatie, muzica sau arta, pe cand altii cauta armonia cu natura sau universul. Orice forma ati adopta pentru a va exprima spiritualitatea, aceasta poate sa va ajute nu numai sa va simtiti in siguratanta si sa va controlati stresuul, ci si de a mari speranta de viata.
Studiile au aratat ca vizitarea unei biserii o data pe saptamana prelungeste speranta medie de viata cu sapte ani.
Unii oameni cred ca puterea credintei intr-o forta divina le mentine starea de sanatate si vindeca bolile. Totusi nu toate studiile arata o legatura intre credinta si sanatate. Desi credinta nu poate ajuta la vindecarea unor boli grave, aceasta ii ajuta pe oameni sa-si inteleaga si sa-ti accepte fragilitatea umana, sa fie mai putin tristi si sa aiba o functie cognitiva superioara.
Cercetarile au demonstrat ca meditatia ne poate modifica mai bine activitatea cerebrala, functia imunitara si raspunsul corpuli la stress, asa um poate sa scada ritmul cardiac si tensiunea arteriala. De asemenea, meditatia poate ajuta oamenii sa atinga starea de constientizare a atentie, permitandu-le sa fie mai prezenti si mai atenti la ceea ce se intampla in jurul lor. Acest lucru duce adesea la o atitudine mai optimista, in special pentru oamenii a caror atentie poate fi usor distanta sau cei care fac de obicei mai multe lucruri in acelasi timp.

Sursa: http://sanatate.adore.ro/

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000007am 042000000am, AM7000000Miercuri în Terapii complementare

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: