RSS

Despre atractivitatea barbatilor. Calitatile caracteristice ale maturitatii psihologice.

08 dec.

chris-hemsworth

Despre atractivitatea barbatilor. Calitatile caracteristice a maturitatii psihologice.

Daca barbatul nu s-a pregatit pentru relatia cu femeia, atunci, in astfel de relatii, el niciodata nu va reusi sa devina barbat, ramanand aproape tot timpul o femeie de sortul doi. Acesta va fi de sase ori mai slab decat femeile iar atunci cand la ea vor incepe manifestarile negative a naturii feminine – isterii, suparari, capricii, etc. , atunci mintea lui va incepe sa vibreze in ritmul femeii in loc sa ramana linistita, stabila si sa controleze situatia. Dupa cateva astfel de “Scene”, femeia va inceta sa isi respecte propriul “barbat”.
Fara respectul din partea femeii iubite, barbatii inceteaza treptat sa fie respectati de cei din jur. In cele din urma, barbatul isi pierde atractivitatea odata cu pierderea puterii si a importantei. Este binecunoscut faptul ca ceea ce numim noi karma unei femei, este mult mai grea decat cea masculina. Corpul femeii este calculat si construit in sensul prelucrarii karmei, pe cand corpul masculin este calculat si orientat in directia crearii unei noi karme. Barbatul, prin natura sa, o ajuta pe femeie sa treaca mai usor peste obstacolele karmei proprii cat si a soartei complicate.
Barbatul, inconstient, ajuta femeia sa inainteze aducand in viata acesteia prin el insusi, ceva nou. ( Femeii ii ajung puterile pentru a-si anula (stinge) proprila karma. Lui insa, Creatorul i-a daruit puteri pentru a se ingriji de sine cat si de femeia iubita, incercand sa ii ofere acesteia fericirea). Din aceasta cauza, femeia, inconstient , alege un astfel de barbat care detine puterea interioara suficient de mare pentru ca el sa fie capabil sa se ispraveasca nu doar cu problemele lui ci si cu soarta potrivnica ce cauta a se manifesta prin constructia mintii, simtirilor si emotiilor specifice femeii. Momentul alegerii barbatului de catre femeie, are o importanta colosala in viata acesteia si este bine ca fiecare femeie sa cunoasca ca momentul hotarator in aceasta alegere este nu atractivitatea fizica a barbatului ci calitatile acestuia, potentialul psihic, caracterul si maturitatea psihologica. Maturitatea psihologica a barbatului in sensul cel mai profund o va ajuta in mod real pe femeie sa isi traiasca deplin si in mod fericit viata. Nu bunastarea materiala a lui, nu atractivitatea fizica, nu pozitia lui sociala, nimic nu o poate ajuta in mod real pe o femeie decat maturitatea psihologica a barbatului. Conform cunoasterilor vedice, barbatul nu trebuie da fie mai scund decat femeia, o astfel de diferenta de inaltime, reprezinta un factor nefavorabil, ce nu va aduce bunastare. Insa cu toate acestea, daca iubirea dintre un el si o ea este adevarata, demna, atunci, diferenta de inaltime nu trebuie considerata si luata in seama ca un factor creator de obstacole de nedepasit in construirea relatiilor. Pur si simplu este binecunoscut faptul psihologic ca atunci cand barbatul este mai scund decat femeia, aceasta va avea deficiente in a se simti protejata in spatele barbatului. Insa, sentimentul de protectie si siguranta pentru o femeie este foarte important.
Uneori, unei femei ii este suficient o singura privire pentru a stii daca barbatul care ii place este capabil sa o protejeze sau nu, pe cand a stii daca acel barbat detine calitatile necesare si suficiente pentru a o face pe ea fericita si daca acesta o va respecta, o va aprecia, o va admira, femeia are nevoie de timp indelungat. Unoeri, acest timp poate duce chiar pana la 3-4 ani.
Barbatul nu trebuie sa se raporteze la infatisarea sa fizica in mod ignorant dar nici sa fie obsedat de aceasta. (Apropos, tendinta multor reprezentanti al sexului puternic catre o ingrijire exagerata a infatisarii, le indeparteaza pe majoritatea femeilor.)
Barbatii trebuie sa stie ca femeile sunt inclinate sa aprecieze mijlocul de aur, adica, ele apreciaza barbatii care sunt undeva la mijloc, nici sa te ingrijesti ca o femeie, dar nici sa cazi in extrema cealalta si sa devii un mojic. Si din acest motiv, foarte putine femei se arunca dintr-o extrema in cealalta in aceasta directie. Capacitatea de a controla emotiile si comportamentele reprezinta elementele importante prin care o femeie isi poate da seama de calitatile unui gentleman adevarat. Aceasta calitate, in mod profitabil, il diferentiaza pe un barbat de ceilalti reprezentanti ai sexului tare, iar femeile discrimineaza un astfel de barbat dintre ceilalti, cu mult mai mare usurinta, intr-un mod intuitiv. Manierele barbatului, discursul, timbrul vocal, comportamentele- vorbesc de la sine.
Barbatul este pregatit sa creeze o familie abia atunci cand este matur psihologic si a inceput sa simta gustul fericirii care nu depinde de relatiile familiale. Cu alte cuvinte, un barbat este matur psihologic, numai atunci cand prin el insusi a cunoscut gustul fericirii. Autosuficienta este o manifestare a manifestarii masculine. Un barbat autosuficient si multumit de sine totdeauna va fi atragator atat pentru el insusi cat si pentru femei.

Cum trebuie sa fie un barbat. Psihicul masculin.

Psihicul barbatului este tesut din aspiratii, el nu poate trai pur si simplu. barbatul, permanent are nevoie de o aspiratie, nazuinta sau scop. Barbatul trebuie sa doarma pe ceva tare, sa se caleasca cu apa rece, sa se trezeasca devreme si sa porneasca la drum. Functia femeii este sa il astepte cu dragoste acasa.
Barbatul, in mod obligatoriu trebuie sa se priveze el insusi de diverse lucruri si sa nu isi prea permita distractia. Pentru ca un barbat sa aiba ceva anume, acesta permanent va trebui sa dobandeasca acel ceva. Si anume acest lucru sta la fundamentul naturii masculine. Barbatul trebuie sa munceasca, sa lupte, sa dobandeasca in societate un anumit nivel si situatie. Nu pentru a se fali, ci pentru a deveni el insusi.
Barbatul, este obligat prin natura lui, sa studieze si sa invete, cat si sa isi asume modul corect de viata, mai mult ca atat, este obligat sa o invete si pe femeie aceste lucruri. A o instrui pe femeie despre viata sociala, limitele si riscurile relatiilor sociale, este obligatia barbatului.
Barbatul trebuie sa devina astfel, incat femeia sa il primeasca pe acesta in viata ei ca pe un om adevarat. Acest lucru, cu de la sine putere, in interiorul femeii nu se va intampla niciodata. In societatea moderna, se considera ca un barbat adevarat este acela care poate sa ii suceasca mintile oricarei femei. Insa in scripturile vedice, ariene, se considera ca daca barbatul este fustangiu, inseamna ca este un las. Un astfel de barbat niciodata nu se va arunca sub tanc, nu este capabil de fapte eroice, nu se va tine de cuvant, nu va munci asupra propriei desavarsiri. Se stia, si faptul ca daca un barbat este supus unei puternice influente din partea femeilor, acest barbat s-a pierdut pe el insusi.
A fi barbat, in primul si in primul rand, inseamna a invinge in sine atractia peste masura catre femeie.
Altfel, barbatul nu va fi capabil sa se lupte cu proastele obisnuinte, deprinderi, obiceiuri proprii, nici sa se apere pe sine, psihologic, in fata greutatilor vietii.
Puterea masculina consta in capacitatea barbatului de a invinge in el insusi graba, mandria, mania, egoismul, nepasarea, incapacitatea de a controla propriul caracter, comportamente, obisnuinte. Daca barbatul este un fustangiu, femeile se pot distra si delecta cu el. Dar niciodata nu il vor respecta ca barbat.
Primul lucru care trebuie sa il invete un barbat, este de a se indeparta psihic de femeie. Acest lucru nu inseamna sa fii indiferent fata de femei sau sa le ignori in totalitate, ci sa te comporti in prezenta lor cu demnitate si putere.

Cand barbatul se pierde pe el, atunci se casatoreste?

Barbatul care ori s-a relaxat din cale afara ori s-a distras de la planurile lui, ori devine o carpa ori se transforma intr-un monstru. Barbatul trebuie sa invete sa isi slujeasca sotia si sa nu o foloseasca pe aceasta.
Barbatul trebuie sa dobandeasca fericirea in socium Si atunci fericirea familiala intruchipata il va astepta acasa. Daca barbatul devine puternic ca personalitate, fericirea in familie este garantata.
Barbatului ii este foarte greu sa suporte emotiile femeii, insa cu toate acestea trebuie sa invete sa le rabde, sa le ierte, sa le inteleaga si sa se comporte in asa fel de parca nimic nu s-ar intampla.
Abia atunci cand un barbat poate sa ramana neclintit in fata emotiilor femeii, acesta este pregatit sa se casatoreasca.
Recomandare pentru tinerele domnisoare : incearca sa creezi un moment de isterie in fata barbatului pe care l-ai ales si daca acesta nu ramane de neclintit, calm si rational in momentele de isterie, atunci sa stii ca barbatul ales de tine nu este pregatit sa se casatoreasca.
Daca femeia plange si este suparata pe ea insasi, barbatul este obligat sa o consoleze. Daca femeia se comporta exploziv emotional si ruleaza isterie, barbatul trebuie sa se indeparteze si sa nu acorde acesteia nici o atentie. Cu cat mai multa atentie ii vei acorda in momentele de explozie emotionala si isterie, cu atat mai mult o vei stimula sa repete aceste acte pentru a primi urmatoarea doza de atentie.
Daca te indepartezi si nu ii acorzi atentie, nici o femeie nu este capabila sa continue actul isteric fara nici un spectator. Pentru ca actul de isterie sa se desfasoare in toata frumusetea lui, femeia are nevoie de macar un spectator.
Cu cat mai mult un barbat reactioneaza la intepaturile unei femei, cu atat mai mult aceasta il va intepa. Fiul poate fi educat numai prin propriul exemplu. Baietetii nu inteleg cuvintele. Acestia inteleg doar faptele. Mama nu trebuie sa pedepseasca fiul. Aceasta sarcina sta numai pe umerii barbatului. Tatal trebuie sa ii arate fiului limitele pentru ca acesta sa nu creasca fara de limite.
Cel mai important aspect in educatia fiului, este de a crea din acesta un om volutiv, cu vointa de fier. Numai asa, atunci cand va creste mare va fi capabil sa dobandeasca orice isi doreste in aceasta viata.
Fiul trebuie sa primeasca inca din familie educatie spirituala si camp pentru munca asupra lui. Raul vietii barbatului seaca atunci cand acesta inceteaza sa infaptuiasca eforturi in directia dezvoltarii de sine ca si personalitate.

Anatol Basarab

sursa: http://anatolbasarab.ro/

 
4 comentarii

Scris de pe 000000012am 048000000am, AM12000000Duminică în Cuplu si relatie

 

4 răspunsuri la „Despre atractivitatea barbatilor. Calitatile caracteristice ale maturitatii psihologice.

 1. A.

  10000008am 035000000am, AM8000000Luni at 7:35 am

  „Barbatul trebuie sa invete sa isi slujeasca sotia ” Asta a fost buna, mi-a smuls un zambet pe coltul gurii.
  „Nu, nu trebuie, decat daca vrei sa evoluezi si sa te maturizezi emotional, psihologic, etc” Cine creeaza aceste criterii ? Tu , ca psiholog ? 🙂

  Am intalnit psihologi care cred ca datorita profesiei lor pot citi starea interioara a oamenilor. Lui Sigmund Freud i-a scapat insasi esenta problemei pe care ar trebui sa se focuseze psihologia, din simplul motiv ca n-a detectat problema la el insusi . Problema se numeste Ego, iar un psiholog adevarat e cel care trateaza problema din radacina . La ora actuala psihologia trateaza efectele nu cauzele de aceea ele sunt temporare. Eckhart Tolle pe care-l citezi pe site e un psiholog adevarat, desi nu are diploma. Acum intelegi cat de mult valoreaza diplomele de psiholog conventionale ? 🙂

   
  • psih.lauramaria_cojocaru

   10000008am 028000000am, AM8000000Luni at 8:28 am

   „Slujitul” pentru mine are ghilimele si articolul este bun dincolo de micile comentarii inerente. Nici eu nu sunt de acord cu absolut tot ce scrie cam nimeni. Pentru ca fiecare are hibele lui, dar eu aleg sa iau partea constructiva din ce ne ofera viata. Daca stau sa caut „defecte” n-o mai termin niciodata, daca vad ce e bun, macar ma aleg cu ceva. Si crede-ma ca, din pacate, stiu psihologi cu 2-3 diplome cate se poate de conventionale si si veritabile si care au probleme psihice si efectiv isi bat joc de oameni in cabinet. Si asta pentru ca „formatorii” au eliberat fara pic de scrupule o diploma ca sa le vina niste bani in buzunar. Si la nevoie dau si nume!
   De aceea prefer sa apreciez esenta unei gandiri mai mult decat o bucata de carton!

    
 2. Laur

  00000002pm 043000000pm, PM2000000Duminică at 5:43 pm

  Si chiar crezi ca eu ca barbat trebuie sa ma incadrez in asemenea tipare mentionate ? Crede-ma, imi e mai lejer asa cum sunt de la sine.

   
  • psih.laura_cojocaru

   00000002am 009000000am, AM2000000Luni at 8:09 am

   Nu cred eu, crede Anatol 🙂 Si eu sunt de acord. Sunt convinsa ca-ti este mai lejer :)) Nu, nu trebuie, decat daca vrei sa evoluezi si sa te maturizezi emotional, psihologic, etc. In rest e ok oricum vrei tu. E decizia nostra, a fiecaruia ce facem cu viata noastra.

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: