RSS

Relaxarea

08 sept.

Intr-o lume în care stresul a devenit un cuvant mult prea uzitat, ba mai mult o stare psiho-fizica a ce e resimtita de poate prea multi oameni, relaxarea si implicit meditatia ce o insoteste sunt „bunuri” din ce în ce mai necesare. Nu ne putem cladi un viitor fericit daca suntem într-o continua stare de stres, sau atunci cand putem totusi reusi anumite performante profesionale in urma unei munci stresante, de cele mai multe ori nu ne putem bucura în voie de roadele acestora. De ce? Datorita perioadei de stres parcurse, intervin deseori boli, necazuri, probleme. Energia este epuizata mai precis, energia necesara trairii unui prezent echilibrat si armonios se epuizeaza în urma unor situatii stresante. Faptul ca stresul e cauza majoritatii bolilor, este un adevar demonstrat stiintific, mai mult decat atat, ezoteristii stiu ca el cauzeaza si probleme de destin – Isus ne spunea sa nu ne mai facem griji pentru viitor, la fel si Mikao Usui, fondatorul primului sistem de reiki, ne spune sa nu mai fim îngrijorati… Cu siguranta stiau ce vorbesc!
Dar nu despre stres doresc eu sa vorbesc acum, ci despre unul din remediile sale – RELAXAREA.
Despre cel mai bun medicament anti-stres, despre cea mai simpla forma de relaxare, ce este la îndemana tuturor.
Argument in favoarea beneficitatii folosirii sale: are ce rezultat in timp, schimbarea obiceiului de a fi stresat. Relaxarea poate deveni o stare permananeta indiferent de situatie. Iata însa trei argumente concrete:
1. În afara de bine cunoscutele efecte ale relaxarii asupra sanatatii, mai adag ca argument si „TEORIA DARWINISMULUI NEURAL” – formulata de dr. Gerald Edelman, neourofiziolog – care postuleaza faptul ca neuronii ce realizeaza conexiunile dintre celulele creierului se afla în concurenta pentru o asa numita „selectie naturala”, ce este precum o lupta pentru existenta. În aceasta situatie numai acele conexiuni care sunt cel mai des folosite supravietuiesc. Aceste conexiuni alcatuiesc o retea neurala a celulelor creierului care devine constienta de mediul incojurator si tot ce se întampla în jurul ei prin simturi. Acesta retea creaza UN MODEL ce are efecte, atat în ceea ce priveste perceptia realitatii, dar si asupra modului de a reactiona în urma acestei perceptii, deci – asupra comportamentului. Are efect asupra CONSTIINTEI dar si asupra… INTUITIEI si PERCEPTIILOR EXTRASENZORIALE.
2. GENELE PSI – descoperite în urma cercetarilor stiintifice sunt cele responsabile de energia PSI. Cu cat un om are mai multe gene de acest gen, cu atat puterile sale psihice sunt mai evidente. Se pare ca omul la începutul existentei sale pe Pamant le folosea în mod frecvent, pentru ca a fost construit astfel, însa functionalitatea lor s-a pierdut undeva pe drum, atat datorita preocuparilor cat si vanatorii de vrajitoare, ce a determinat teama de a le mai folosi si „adormirea” lor. Un alt factor ce le „închide” prin eliberarea de neurohormoni si suprastimularea electrica, ar fi tocmai NIVELUL RIDICAT AL STRESULUI. În aceasta situatie o serie de proteine eliberate în corp la comanda (fortata de stres) a creierului inhiba activitatea genelor psi.
3. FRECVENTELE SAU RITMURILE CEREBRALE – corespunzatoare starilor noastre. Acestea sunt:
– delta – (0.5 – 3 cicli/secunda) – corespunde somnului foarte profund fara vise.
– tetha – (3 – 7 cicli/s), este starea de somn cu vise, starea normala a unui copil de 2-7 ani sau starea PSI emisie-receptie de informatii.
– alfa – (8 – 12 cicli/s) este starea de somn cu vise, sau de starea de veghe corespunzatoare RELAXARII în care functioneaza intuitia, inspiratia divina, stare în care intram atunci cand închidem ochii, chiar daca nu dormim SAU cea în care linistiti fiind, visam cu ochii deschisi.
– beta – (13 -20 cicli/s) starea normala de atentie, în care suntem conectati la realitate, orientati spre exterior.
– gamma – de la 20 c/s în sus o stare rar întalnita de suexcitare, furie extrema, nebunie, panica.
4. Activitatile PSI cer energie, fara de care ele nu se pot desfasura. Iar stresul este un mare consumator energetic. Pentru a „vedea in nevazut”, dar si pentru a influenta Holograma, campul nostru biofizic trebuie sa se combine cu campul Pamantului, iar pentru a intra in ACORD ARMONIC cu acesta, trebuie sa fim pe frecventa tetha sau mai nou alfa, respectiv frecventele de acelasi nivel cu REZONANTA SCHUMANN, frecventa „cerebrala” electromagnetica a Pamantului, (despre care se spune ca este in crestere de o vreme, de la 7,83 cit a fost calculata in secolul trecut, ajungand in prezent la 12 sau chiar mai mult, de fapt, ea variind in functie de zona si anumiti parametri ai acesteia, furtuni magnetice, fulgere, etc, de aceea ma refer si la starea afla, ce devine o stare rezonanta cu Pamantul).
Prin RELAXARE ZILNICA, practicata în mod constant, ne putem antrena pentru a fi în starea ALFA sau chiar TETHA în timpul activitatilor normale. Atunci puterile noastre psihice vor fi amplificate si vom functiona dupa alte principii, conectati fiind atat la realitatea încojuratoare cat si la realitati ce exista dincolo de spatiul sau timpul perceptibil în mod obisnuit. Astfel ne putem crea viitorul, putem vedea anumite lucruri ce s-au petrecut la distanta în timp sau spatiu, putem avea intuitii deosebite, si ghidaje de la fiinte superioare din astral, putem patrunde în inima Hologramei, dincolo de ceea ce numim în mod frecvent realitate.
Dar cum sa intram într-o astfel de stare în mod obisnuit? Cum altfel decat obisnuind creierul sa îsi schimbe obiceiurile, schemele ce el însusi si le-a format în timp. Se poate! Realaxandu-ne. Creandu-ne obiceiul de a ne relaxa în fiecare seara, sau de ce nu, pentru cine prefera si are timpul disponibil, în fiecare dimineata. Deci renuntand definitiv pentru 30 de minute la stres, oricare ar putea fi cauza lui, sau pur si simplu, chiar nestresati fiind, antrenandu-ne mintea în exercitii de relaxare pentru a ne spori puterile PSI.
Cel mai simplu si eficient mod de a ne antrena mintea este RELAXAREA si VIZUALIZAREA. Ruperea de realitate si problemele cotidiene macar pentru momentul dedicat meditatiei. Vom proceda astfel:
Ne asezam comod într-un loc linistit, în semi întuneric, lasam vibratiile armonioase la muzicii de meditatie (neaparat foarte lenta), aprindem o lumanare, sau setam lampa pe o lumina difuza, aprindem tamae sau un betisor parfumat, închidem ochii si ne imaginam un ecran mental alb, sau îi tinem usor întredeschisi, dar privim dincolo de realitate. Apoi apasam magicul buton mental si începem sa rulam filmul propriu. Suntem scenaristi si regizori, actori si spectatori. Si asta timp de 30-60 min. Putem alege între:
– RELAXARE pur si simplu: ne imaginam ca suntem într-un loc frumos, preferabil în natura, suntem fericiti, facem ceva ce ne este pe plac, suntem liberi si fara griji, veseli si bucurosi ca traim.
– MEDITATIE – ne fixam atentia asupra unui moment din viata noastra si încercam sa-i întelegem sensul privindu-l cat mai detasat, ca si cum ar fi un film din viata altcuiva. Daca altcineva ar fi actorul principal ce am gandi, care e rostul întamplarii, lectia, etc. Important este sa fim detasati si obiectivi.
– CREAREA VIITORULUI – de data aceasta filmul trebuie sa fie unul frumos, pe care am dori sa-l traim. Unul cu happy-end. Nu trebuie sa ne pese daca îl vom trai sau nu… Trebuie sa stim ca într-un fel sau altul, el ne va aduce beneficii în viata cotidiana.Aceasta tehnica este una din cele mai eficiente – o imagine face cat o mie de cuvinte spun japonezii, iar Iisus ne spunea ca atunci cand dorim ceva sa ne imaginam ca îl avem deja…
Procedeul VIZUALIZARII determina încetarea dialogului interior si fixarea atentiei asupra imaginilor si actiunii imaginate. Iar acest simplu fapt ne sporeste in timp puterile PSI.
Pare simplu, desi nu este de la început asa.
INGREDIENTELE ABSOLUT NECESARE SUNT: rabdarea, vointa, motivatia, atentia, imaginatia, dorinta, pacea, insistenta, continuitatea meditatiei, detasarea, credinta, serenitatea. Folosind toate acestea si urmand aceasta tehnica în mod regulat timp de mai multe luni, (în functie de persoana) nu doar ca ne putem redobandi sau mentine o stare de sanatate benefica, ci si ne putem activa „gena PSI” responsabila cu intuitia si/sau clarviziunea, schimbandu-ne schemele si crescandu-ne puterile psihice. Nu vom deveni cu toti clarvazatori, dar cu siguranta vom deveni mult mai intuitivi si în consecinta mai fericiti.
Putem astfel sa ne creem realitatea dorita, putem sa ne apropiem de Dumnezeu, putem sa functionam la parametri cu care am fost înzestrati, demult… demult de Creator.

Carla von Vlad
www.lumeaspirituala.ro

 

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000009am 054000000am, AM9000000Joi în Think about!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: