RSS

ELIBERAREA DE FURIE/LET GO OF ANGER

10 iul.

The Times of India – 11th August 2006
Swami Chaitanya Keerti

Cel ce cade prada furiei actionează contra sa şi asta ii va afecta sănătatea si psihicul.

Intre timp, cel care te-a înfuriat te-a cucerit.

Un prieten a intrebat la un moment dat o asistenta medicală de renume, de origine irlandezo-australiană, sora Elizabeth Kenny, cum a reuşit ea să rămână mereu veselă.

Sora Kenny a răspuns: „Ca fată mi-am pierdut de multe ori firea. Dar într-o zi când am devenit furioasă pe un prieten pt o problemă fără importantă, mama mea mi-a dat un sfat bun pe care o să mi-l amintesc mereu.

„Ea a spus cineva care te infurie de fapt te cucereşte”.

Pe o stradă din China, două persoane se certau si o multime s-a adunat să se uite. Peste tot oamenii se bucură sa urmareasca astfel de scene. Ei pot avea treburi importante, dar când vad oameni care se ceartă, ei uită  că n-au timp şi încep sa privească.

Violenţa are o atat de  mare putere de atractie.
Acesta este motivul pentru care filmele cu violenţă, sânge şi luptă( ring; tribunale) se vand ca pâinea caldă si sunt preferate de posturile de televiziune..

Ei bine, unul din cei doi chinezi a fost mai degrabă provocat şi l-a scuipat pe celalalt. In câteva minute, mulţimea de privitori s-a risipit.

In China, există convingerea că persoana care scuipă pe o altă persoană isi dovedeste prima slăbiciunea, pentru că a te lăsa provocat într-o ceartă înseamnă că celălalt a avut succes în cucerirea ta.
Dacă cineva trezeste otrava furiei în dvs., silindu-vă să-l scuipati este o dovada de lipsa de constientă, de empatie(milă; iertare) si de slăbiciune.

Iar furia il răneste în cele din urmă pe cel care se enervează, pe cel care se infurie, care se supără;

Cel scuipat(receptorul furiei) nu este cu adevărat rănit.

Cineva nu trebuie să fie un om de stiintă sau un cercetător pentru a înţelege efectele nocive ale furiei asupra sănătăţii cuiva. E nevoie doar  să fim sensibili. O persoană plina de furie transmite vibratii de mânie şi de violenţă în jurul sau. Doar aflandu-va în apropierea unei astfel de persoane vă poate face sa simţiţi greaţă sau apariţia in dvs de impulsuri de agresiune, care nu vă aparţin( verbală, gestuală, fizică ). Animalele aflate in preajma unor astfel de persoane manifestă o agresivitate neobisnuită(chiar dacă este vorba de un bland iepusas).

Simpla prezenţă a unei astfel de persoane, care nu si-a rezolvat emisia de impulsuri (de frica, anxietate, agresiune) este o agresiune si poate fi foarte inconfortabilă.
Pe de altă parte, atunci când meditati, cand contemplati ceva desăvarsit va simţiti înălţati şi învăluiti într-un sentiment de confort, de bunăstare.
Expirati adânc şi vomitati furia din dvs., nu pe alţii, ci în golul din jurul dvs. Curaţati-vă profund.

Atharva Veda spune:”Aruncă mânia din inima ta, ca o săgeată dintr-un arc, astfel încât să puteţi sa fiti din nou prieteni şi sa trăiti împreună în deplina armonie.

Osho spunea: „Tensiunile sunt oaspetii nostri, noi le invitam.
Relaxarea este natura noastră, nu trebuie sa o invitam.
Nu trebuie să te relaxezi, fiindca a impune relaxarea este o lupta, o tensiune.
Daca vei opri invitarea tensiunilor, relaxarea va începe de la sine. Relaxarea se va extinde si se va instala in centrul dumneavoastră veritabil, in fiecare fibra, in fiecare celula a fiintei dumneavoastră. Aceasta relaxare este începutul meditaţiei.

sursa: http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/eliberarea-de-furielet-go

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000007am 024000000am, AM7000000Sâmbătă în Think about!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: