RSS

Cealalta parte

18 apr.

“In anumite reincarnari, noi ne divizam. Precum cristalele si stelele, precum celulele si plantele, si sufletele noastre se divizeaza. Sufletul nostru se transforma in doua, aceste suflete noi se transforma in alte doua, si asa se face ca in timp, ne raspandim pe o buna parte a Terrei. (…) Facem parte din ceea ce alchimistii numesc Anima Mundi, sau Alma Mundi, Sufletul lumii (…) daca Anima Mundi s-ar diviza numai, ar creste, dar ar ramane din ce in ce mai slaba. Din acesta cauza, asa cum ne divizam, ne si reintalnim. Pentru ca atunci cand un suflet se divide, intotdeauna se divizeaza intr-o parte masculina si una feminina. Astfel este explicat in cartea Genezei: sufletul lui Adam s-a divizat, iar Eva s-a nascut din el.

(…) In fiecare viata avem o obligatie misterioasa de a reintalni cel putin una din Parti. Iubirea cea mai Mare, care le-a separat, are parte de Iubirea care le uneste din nou.

(…) Era posibil sa cunosti Cealalta Parte prin licarul din ochi – de la inceputul timpurilor asa isi recunosteau oamenii adevarata dragoste (…) Putem intalni mai multe Parti in viata noastra (…) si cand se intampla asa, inima se imparte, iar rezultatul este durere si suferinta. (…) Esenta Creatiei este una singura … iar aceasta esenta se numeste Dragoste. Dragostea este forta care ne reuneste, pentru a concentra experienta raspandita in multe vieti, in multe locuri ale lumii. Suntem raspunzatori pentru tot Pamantul, fiindca nu stim unde sunt Celelalte Parti care ne apartin de la inceputul timpurilor. Daca ele sunt bine, si noi vom fi fericiti. Daca nu sunt bine, vom simti, inconstient, o parte din acea durere. In primul rand insa trebuie sa ne reunim, cel putin o data in fiecare reincarnare, cu Cealalta Parte, cu care mai mult ca sigur ne vom incrucisa drumul. Chiar daca ar fi doar pentru cateva clipe: caci aceste clipe aduc o Dragoste atat de intensa, incat justifica restul zilelor noastre.

(…) ne putem lasa Partea sa mearga inainte, fara s-o acceptam, fara s-o observam macar. Atunci vom avea nevoie de mai multe reincarnari pentru a ne putea reuni cu ea. Din cauza egoismului nostru, vom fi condamnati la cel mai cumplit chin pe care l-a inventat pentru noi insine: singuratatea”

Paulo Coelho, “Brida” 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000004pm 050000000pm, PM4000000Duminică în Cuplu si relatie

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: