RSS

Timp liber

30 mart.

… timp liber hoinarind pe strazile prafuite ale interactiunilor cu ceilalti, timp liber petrecut citind cartea vietii altora, cautand un happy-end pentru noi prin parerea si recunoasterea lor, timp liber cand ploaia ne loveste sufletul si nu mai stim cum sa ajungem la mal. Avem atata timp liber! Uneori ni-l petrecem la cinematograf urmarind filmul vietii altora si plangand clipele in care nu am reusit sa fim ca ei. Paradoxal, lacrimile noastre se intalnesc cu ale lor, fiindca si ei plang pentru ca nu au reusit sa fie ca noi. In timpul liber mergem la padure, la gratar, poate mai ardem ceva din suferinta, poate mizeria pe care o lasam in urma ne curata putin din suflet, poate stomacul plin ne umple vidul din noi. Ne petrecem uneori acest timp la “un pahar de vorba” insirand cuvinte telenuvelistice, incercand sa “aranjam”  vietile celorlalti in speranta ca ceva din viata noastra va fi pus la locul lui. Timp liber in care incercam sa ne gasim in privirea, gandul, inima si aprobarea celuilalt …

“Intr-un dialog ne cautam pe noi insine. Daca il intalnim pe celalalt, nimic nu mai merge, intrucat atunci constatam separarea constiintelor. Ajungem astfel la unul dintre paradoxurile comunicarii, ca si cum n-am putea comunica decat in privinta a ceea ce ne desparte.” (Jacques Salome, “Vorbeste-mi, am atatea sa-ti spun”, Editura Curtea Veche, Bucuresti, 2002, p.82)

Poate daca ne-am acorda putin timp liber sa ne gasim, am putea comunica ceea ce suntem, ceea ce simtim, ceea ce ne dorim, poate ca am reusi cu adevarat sa avem timp liber pentru noi, timp pe care sa-l impartasim cu adevarat cu ceilalti si sa-i auzim atunci cand sufletul lor plange.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000003pm 052000000pm, PM3000000Marți în Poezii si reflectii personale

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: