RSS

A crea versus a te crea

23 mart.

In lume exista doua tipuri de creatori, un tip care lucreaza cu obiecte-poetul, pictorul etc.-creeaza lucruri.
Celalalt tip de creator este misticul, se creaza pe sine. El nu lucreaza cu obiecte, ci cu subiectul; lucreaza asupra lui insusi, asupra propriei sale fiinte, el este creatorul adevarat, adevaratul poet, deoarece se transforma pe sine intr-o capodopera.
Tu porti capodopera ascunsa in interiorul tau, insa stai in drum. Da-te la o parte si atunci capodopera va fi dezvaluita! Fiecare este o capodopera, deoarece Dumnezeu niciodata nu da nastere la ceva mai putin decat la o astfel de opera. Fiecare poarta, de mai multe vieti, capodopera ascunsa in interior, nestiind cine este si incercand doar la suprafata sa devina cineva.
Scapa de idea de a deveni cineva, deoarece tu deja esti o capodopera ce nu poate fi imbunatatita. Tu trebuie numai sa-ti vii in fire, sa stii si sa intelegi asta. Dumnezeu Insusi te-a creat si tu nu poti fi imbunatatit!”

“ Nu-ti risipi viata pentru ceea ce va fi lasat in urma. Ai incredere in viata! Daca ai incredere , numai atunci poti lasa la o parte cunostintele tale, numai atunci iti pui mintea alaturi. Si, cu incredere, ti se deschide in fata ceva imens si atunci aceasta viata nu mai este una obisnuita, ea devine plina de Dumnezeu, te inunda.
Cand inima este inocenta si au disparut zidurile, tu esti legat cu infintul si nu esti inselat; nu exista nimic care ti se poate lua. Ceea ce ti se poate lua nu merita sa fie pastrat si ceea ce nu ti se poate lua …de ce ar trebui sa-ti fie frica ca ti se va lua? Nu ti se poate lua, nu exista nici o posibilitate. Tu nu-ti poti pierde adevarata comoara!
Acum este momentul sa fii o persoana ce sare fara coarda! O calitate a increderii absolute, fara rezerve, fara plase secrete sigure…Exista un urias sentiment de euforie, daca putem sari si putem trece in necunoscut, chiar daca ideea ne sperie de moarte.
Si atunci cand avem incredere in nivelul saltului cuantic, nu trebuie sa facem planuri elaborate si nici pregatiri. Nu spunem: “ In regula, am incredere ca stiu ce sa fac acum si-mi voi aranja lucrurile, mi le voi impacheta si le voi lua cu mine”. Nu, noi doar sarim, gandindu-ne cu greu la ceea ce se va intampla pe urma. Saltul este lucrul pe care-l facem si firul sau este ca si cum am fi in cadere libera printr-un cer gol.
Putem avea insa o presupunere despre ce ne asteapta la un alt sfarsit- o binevenita bautura roz, zemoasa delicioasa din petale de trandafiri…este a mea!
“Arta cunoasterii in tacere”
Bedri Cetin & Beatrice Tuhari

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 00000003pm 016000000pm, PM3000000Marți în Dezvoltare personala

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: