RSS

Despre dragoste

05 Mar

Castelul Iubirii

„Sincronicitatea prin care ajungem la dragoste nu ţine doar de împrejurările uimitoare ce alcătuiesc scenariul poveştii de iubire, ci mai ales de sensul lăuntric pe care-l vedem şi îl trăim în poveştile vieţii noastre. (…) Dragostea e o cale esenţială prin care ne putem înţelege propria viaţă.

Sincronicităţile ne dezvăluie de fiecare dată frumuseţea, ordinea şi coerenţa poveştilor pe care le trăim.

În tradiţia noastră sentimentele sunt un obstacol, o contaminare, o posibilă sursă de deviere, falsificare şi eroare.

Natura esenţialmente subiectivă a evenimentului sincronistic ne face să punem sub semnul întrebării idealul occidental al obiectivităţii: ce-ar fi dacă  am preţui sentimentele la fel de mult ca şi gândirea? Evenimentele sincronistice nasc în noi capacitatea de a simţi profund şi de a fi conştienţi de sentimentele noastre.

A-ţi îngădui să simţi înseamnă să pierzi ceva din controlul riguros asupra ta şi să te deschizi către ceea ce eşti. Trebuie să accepţi să fii cine eşti si ce eşti tu, nu cine crezi că eşti sau cine ţi-au spus alţii că ar trebui să fii. A simţi te face vulnerabil. Teama de a pierde controlul nu e singurul motiv pentru care minţile noastre raţionale se simt ameninţate de viaţa afectivă. Aidoma cauzalităţii, sentimentele pun sub semnul întrebării presupunerea că suntem separaţi unii de alţii, că există o împărţire strictă între exterior/obiectiv şi lăuntric/subiectiv. Natura sentimentului şi puterea empatiei ne arată că suntem cu toţii legaţi, sau am putea fi prin trăirea durerii, bucuriei, suferinţei, satisfacţiei, mândriei şi ruşinii celorlalţi.

Robert Hopcke,  „Nimic nu este întâmplător”

Anunțuri
 
4 comentarii

Scris de pe 00000003pm 055000000pm, PM3000000Vineri în Cuplu si relatie

 

4 răspunsuri la „Despre dragoste

 1. reuer

  00000005pm 045000000pm, PM5000000Marți at 6:45 pm

  multumesc, este frumos

   
 2. lauracatanoiu

  00000003pm 030000000pm, PM3000000Sâmbătă at 2:30 pm

  Intotdeauna exista o sansa. Cea pe care ti-o dai tu insuti. Cei care se intalnesc, intotdeauna sunt meniti sa fie impreuna, depinde doar si de cat de mult isi doresc amandoi asta si pe termen lung, depinde de cat pot amandoi sa „duca” relatia respectiva.
  Cand suntem raniti si ranile inca ne dor, orice adiere de vant care ne atinge (a se citi ideea unei alte relatii), ne face sa simtim din nou durerea, poate chiar teama ca nici de data asta … si totusi sincronicitatea de care vorbeam exista si cu siguranta ca nu intamplator.
  Oricat de dureros ar parea, oricata teama ne-ar fi, doar noi putem deschidem usa fericirii, iubirii, implinirii.

   
 3. aziz

  00000003am 012000000am, AM3000000Sâmbătă at 2:12 am

  ce as putea zice….am trecut prin atitea sincronicitati, care de care mai de necrezut, incat credeam ca suntem meniti sa fim impreuna. inca mai as crede, dar Ea tocmai a plecat. oare nu m-am maturizat suficient. nu am fost pregatit de aceasta data, si nici nu indraznesc a spera intr-o sansa viitoare. sa vedem ce o iesi. 🙂

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: